Helyi közélet

2016.11.15. 08:30

"Ovi- Zsaru" Nyíregyházán

Nyíregyháza - A nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézményében újra elindult az „Ovi-Zsaru” bűnmegelőzési prevenciós program.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézményében újra elindult az „Ovi-Zsaru” bűnmegelőzési prevenciós program.

A főként nagycsoportos korosztály számára kidolgozott bűn - és baleset-megelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Az első bemutatkozó foglalkozáson Kormosné Balogh Bernadett r. százados az ismerkedés általános szabályairól, és a helyes közlekedésről beszélt az óvodásoknak. Az interaktív foglakozáson a gyerekeknek bemutatkozott „Rendőr Robi” és „Rosszcsont Ricsi” is. A kéz-bábok segítségével ugyanis a gyermekek sokszor jobban megnyílnak a foglakozást vezető rendőr előtt.

A foglalkozás végén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Osztályának megbízott vezetője Dr. Kovács Attila c. rendőr alezredes, „Lépések a biztonságért” elnevezésű bűnmegelőzési társasjátékokat adott át, Márcziné Szabó Csilla óvodapedagógus részére, ezzel is segítve a bűnmegelőzési témakörök játékos megismertetését a gyerekekkel. A további témakörök feldolgozása már az óvodapedagógus és a kéz-bábok segítségével történik majd, melyek beépülnek az óvodai csoportfoglalkozás tematikájába. A program zárásakor a tanév végén a gyermekek számot adnak majd a megszerzett ismereteikről, tudásukról interaktív formában.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában