Helyi közélet

2016.11.24. 18:03

Óvoda és parkolóház épül Nyíregyházán

Nyíregyháza - Nyitott kaput döngettek az Idősügyi Tanács tagjai a kórházi eszmecserén.

Nyíregyháza - Nyitott kaput döngettek az Idősügyi Tanács tagjai a kórházi eszmecserén.

A finom pogácsák mellett „szellemi harapnivalóval” is várták szerdán délelőtt Nyíregyháza Idősügyi Tanácsának képviselőit a Jósa András Oktatókórház főigazgatói tárgyalójában, ahol dr. Adorján Gusztáv főigazgató részletesen beszámolt a kórházban történt változásokról, fejlesztésekről, majd közösen vitatták meg az idősebb korosztályt érintő fő kérdéseket a tanácskozás résztvevői.

A Bocskai úti kapun kizárólag mentők hajthatnak be.

Dr. Adorján Gusztáv

– Örömmel vesszük az elismerő, dicsérő szavakat, ugyanakkor nyitottak vagyunk a jobbító szándékú javaslatokra, az építő kritikákra és a problémák megvitatására is – hangsúlyozta prezentációja végén a főigazgató, hozzátéve: a gyógyító intézményekben koruknál fogva egyre gyakrabban megforduló idősek tapasztalatai, meglátásai segíthetnek még jobbá, „beteg- és látogató-barátabbá” tenni a kórházainkat.

– Az is lényeges, hogy a lakosság átlássa, megértse, milyen megfontolásból születtek meg bizonyos döntések, intézkedések és milyen terveink vannak a jövőre nézve. Jogos panaszként merült fel például az építkezések végén, hogy nincs elegendő parkolóhely a kórház területén. A közeljövőben – kormányzati támogatással – egy 365 férőhelyes parkolóházat szeretnénk létrehozni. Az első fél óra ingyenességének megőrzése mellett fontolóra kell vennünk a parkolási díjak emelését.

Fejlesztéseket terveznek

– Időszerűvé vált a nővérszálló külső hőszigetelése, nyílászáró cseréje, emellett egy új MR-készülék beszerzése, a betegutak akadálymentesítése, szabaddá tétele, valamint egy óvoda létrehozása is a tervek között szerepel – taglalta dr. Adorján Gusztáv. A tanács-tagok felvetéseire reagálva a főigazgató elmondta: a Bocskai úton kialakított kapun közlekedésbiztonsági okokból kizárólag mentők hajthatnak be, a gyalogosok számára ott a főbejárat és az sztk épülete.

– Jó esély van rá, hogy külső támogatásból végre megújulhat, korszerűsödhet az sztk fő- és hátsó bejárata, sőt uniós forrásból akár az egész épület is újjászülethet – tudtuk meg Pap Judit ápolási igazgató-­helyettestől.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában