Helyi közélet

2016.11.26. 10:17

Széchenyiek nyomában jártak a jókais tanulók

Nyíregyháza - Az első három helyen végzett csapat jutalomkiránduláson vehetett részt.

Nyíregyháza - Az első három helyen végzett csapat jutalomkiránduláson vehetett részt.

Az Országos Széchenyi Kör Széchenyi ­István születésének 225. évfordulója alkalmából A mi ­Széchenyink címmel hirdette meg a Kárpát-medencei komplex műveltségi vetélkedőt, ahol a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola Gombos Éva, Kotlár Máté és Szi­lágyi Bence alkotta csapata az értékes második helyet szerezte meg, a felkészülésüket Ilyés Gábor segítette. Az első három helyen végzett csapat jutalomkiránduláson vehetett részt.

– Kísérőtanárainkkal, valamint a szervezőkkel, az or­szágos Széchenyi Kör tagjaival és a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola tanáraival együtt megtekintettük a festői szépségű, barokk stílusban épült nagycenki kastélyt, eljutottunk a Széchenyiek mauzóleumába és a nagycenki katolikus templomba. A győr-moson-soproni Hidegségbe is ellátogattunk, voltunk Sopronban. A két nap hamar véget ért, de mindenki élményekkel gazdagodva térhetett haza – új­ságolta Gombos Éva Eszter.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában