Helyi közélet

2016.11.08. 07:19

Szpari - Ötven percig volt elég a szufla

Nyíregyháza - Már az első félidőben el kellett volna döntenie a meccset a Szparinak, két hét kemény munka jön.

Nyíregyháza - Már az első félidőben el kellett volna döntenie a meccset a Szparinak, két hét kemény munka jön.

Ha valakinek eddig nem volt előny a hazai pálya, akkor az a Nyíregyháza Spartacus. A csapat kilenc meccset játszott pályaválasztóként, kétszer nyert, háromszor ikszelt, négyszer veszített. Mindössze hét gólt szerzett és tizenhármat kapott.

A megszerezhető huszonhét pontból kilenc maradt itthon, ez harminchárom százalékos produkció, ettől nincs gyengébb a mezőnyben. A Cigánd ugyanilyen (hét meccsből hét pont), ám ők nem Cigándon játszották a hazai találkozókat. Pedig vasárnap az első félidőben nem volt annak jele, hogy Véber György vereséggel mutatkozik be Nyíregyházán. A Sopron ellen több gólszerzési lehetősége volt Pölöskey Péternek, Tisza Tibornak, végül Rezes László fejesénél talált utat a labda a hálóba. A kétarcú meccs második félidejében aztán nemhogy egyenlítettek, fordítottak is a soproniak.

Ettől dinamikusabban kell

– Tartom magam ahhoz, amit a meccs után mondtam – kezdte visszapillantását hétfőn az előző napi megmérettetésre Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Két mérkőzés volt, amelyen az első félidőben azt játszotta a csapat, amit szeretnénk. Persze ettől dinamikusabban és szervezettebben, ám most csak egy hetünk volt közös gyakorlásra. Amennyiben a helyzeteinket kihasználjuk, háromgólos előnnyel vonulhattunk volna szünetre, ami nyilván jót tett volna a csapatnak.

– Sajnos, jött a második félidő és a másik meccs, hiszen ötven perc után elfogyott az erő ahhoz az agresszív letámadásos játékhoz, amelyet szeretnénk majd megvalósítani. Aztán egyenlítettek a soproniak, de nem azért, mert fölénk kerekedtek volna, hanem mert olyan semmitmondóvá vált a mérkőzés. Aztán megpróbáltuk megszerezni a győztes gólt, erre lekontráztak bennünket. Nem úgy, hogy létszámfölényt alakítottak volna ki, hiszen végig volt játékosunk a soproniak mellett. Sajnos az agyakban ekkorra már kevés lett az oxigén.

– Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a keret, a játékosok alkalmasak a cél eléréséhez, ám rengeteg munka kell még ahhoz, hogy az új játékot megfelelő minőségben tudjuk produkálni. Örülök a válogatott meccsének, a bajnoki szünetben két hetünk lesz a kemény munkára. Bízom benne, hogy Békéscsabán már még előrébb fogunk járni – így Véber György.

A bajnoki szünet arra is jó lehet, hogy a sérültek közül Máté Péter, Dragóner Filip és Harsányi Zoltán is felépüljön. Sajnos, az egyre inkább játékba lendülő Kártik Bálint begyűjtötte ötödik sárgáját, így neki ki kell majd hagynia a békéscsabai túrát.

KM–ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában