Helyi közélet

2016.11.12. 18:33

Tudatos választás

Nyíregyháza - A megújuló energiaforrások kerültek a középpontba.

Nyíregyháza - A megújuló energiaforrások kerültek a középpontba.

– Az elmúlt öt évben sikerült tudatosítanunk az emberekben a megújuló energiaforrások fontosságát. A Föld készletei végesek, és környezetvédelmi szempontból is elengedhetetlen, hogy olyan energiafajtákat fedezzünk fel újra, mint a nap, a szél vagy a biomassza. Ezért választottuk a tudomány napi megemlékezésünk témájául is a megújuló energiaforrásokat – mondta Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a pénteki, megyeházán tartott rendezvényen.

Az energiafűz termesztése alternatívát kínálhat az önkormányzatok számára

Dr. Kondor Attila

A konferencia résztvevői előadásokat hallhattak a hazai alternatív energetikai problémákról és lehetőségekről, valamint az energiahatékony megoldásokkal kapcsolatos kutatásokról. Dr. Kondor Attila, a Kelet-Magyarországi Regionális Biomassza Közhasznú Egyesület titkára az „energiafűz” megyei termesz­téséről szólva kifejtette: a növényfajt kosárfonófűzként ismerhették régen, s azért kapta új nevét, mert mostanra energetikai céllal termesztik és hasznosítják.

– Elsősorban hőenergia nyerhető ebből égetéssel. Termesztése kézi munkaerővel is megoldható, így alternatívát kínálhat az önkormányzatok számára, mert közmunka­program keretében állíthatnak elő fűtőanyagot – tette hozzá dr. Kondor Attila.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában