Helyi közélet

2016.11.24. 11:04

Videó: Maszkot ajánlanak a szmogban

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem ciki a maszk! Veszélyes volt a levegő szerdán több városban is, Debrecenben és Nyíregyházán például a határérték többszörösét mérték. A szakember azt mondja, az egészségünk érdekében nem szégyen ilyen szmogos időben maszkot viselni. <a href="http://rtl.hu/rtlklub/hirek/maszkot-ajanlanak-a-szmogban">Az RTL Klub riportja</a>.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem ciki a maszk! Veszélyes volt a levegő szerdán több városban is, Debrecenben és Nyíregyházán például a határérték többszörösét mérték. A szakember azt mondja, az egészségünk érdekében nem szégyen ilyen szmogos időben maszkot viselni. Az RTL Klub riportja.

A statisztikák szerint Magyarországon évente 14 ezren halnak meg idő előtt a szennyezett levegő miatt.

Forrás: rtl.hu


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály ügyeletének tájékoztatása szerint Nyíregyházán a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követő két napon, 2016.11.22-én és 11.23-án meghaladta a riasztási küszöbértéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában