Helyi közélet

2016.11.29. 09:22

Videó: Nagy a baj - A klímaváltozás kézzelfogható Szabolcsban

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Négy víztározó áll üresen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A csökkenő vízkészlet a klímaváltozással lehet összefüsségben, ugyanis az elmúlt 3 évben nyáron túl meleg volt, télen pedig nem volt jelentős mennyiségű havazás. Így tavasszal az olvadás nem volt elegendő a vízutánpótlásra. A problémára Áder János köztársasági elnök is felhívta a figyelmet a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-os sajtótájékoztatóján - <a href="http://tenyek.hu/tenyek/225203_negy-viztarozo-all-uresen-szabolcsban.html">derült ki a tenyek.hu riportjából</a>.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Négy víztározó áll üresen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A csökkenő vízkészlet a klímaváltozással lehet összefüsségben, ugyanis az elmúlt 3 évben nyáron túl meleg volt, télen pedig nem volt jelentős mennyiségű havazás. Így tavasszal az olvadás nem volt elegendő a vízutánpótlásra. A problémára Áder János köztársasági elnök is felhívta a figyelmet a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-os sajtótájékoztatóján - derült ki a tenyek.hu riportjából.

Forrás: tenyek.hu


Nyíregyháza - Négy víztározó is üresen áll Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amit a szakemberek a klímaváltozással hoznak összefüggésbe - olvasható a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mostani hidrológiai időszakról készült jelentésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában