Helyi közélet

2016.11.19. 13:14

Zenészigen az első hívó szóra

Nyíregyháza - Nem mindennap lehetünk olyan hangversenyen, amelyen egy család négy tagja lép a dobogóra.

Nyíregyháza - Nem mindennap lehetünk olyan hangversenyen, amelyen egy család négy tagja lép a dobogóra. Éppen ezért Nyíregyháza zenebarát közönsége nagy izgalommal várja azt a koncertet, amelyet november 23-án 18.30-tól rendeznek meg a Kodály Zoltán Általános Iskolában, ugyanis a Kelemen család mutatkozik be az érdeklődőknek: Kelemen Barnabás (hegedű), Kokas Katalin (hegedű), Kelemen Hanna (zongora) és Kelemen Gáspár (hegedű). (A Kossuth-díjas édesapáról és a Liszt-díjas édesanyáról a pénteki számunk 12. oldalán találhattak írást olvasóink.)

Előnyökkel is jár a tagság

A különleges koncertről Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy számolt be pénteken a sajtó képviselőinek – mint a Magyar Kodály Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének az elnöke. A közelmúltban megválasztották a szervezet vezetőjének, s célul tűzte ki, hogy továbbra is az ország legnagyobb Kodály Társaságaként működjenek. A tagtoborzást segíti a Kelemen család koncertje is.

– Akik jelentkeznek a Kodály Társaságba, kedvezményesen tekinthetik meg ezt a koncertet, valamint számos előnnyel is jár a tagság. A társaság tagja vállalja a tudatos kiállást Kodály Zoltán eszmeisége mellett, részese akar lenni a művelt, kulturált magyar értelmiségi létnek, kedvezményesen vehet részt a Kodály Társaság és a Nyíregyházi Cantemus Kórus rendezvényein, ott lehet kirándulásokon, operalátogatásokon – hangsúlyozta Szabó Dénes. – Több művész is már igent mondott az első hívó szóra, eljön majd Matuz István fuvolaművész vagy a Bajorországban élő művész házaspár, Rohmann Imre és Kurucz Tünde is.

KM-MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában