Helyi közélet

2016.12.12. 16:46

A postás viszi

<em>A parlament legnagyobb frakciójának vezetője korábban állítólag úgy nyilatkozott, azért nem a postás viszi ki az egyszeri kényeztetést, nehogy a nyugdíjasok azt higgyék, hogy ez minden hónapban jár majd. Nem akarok magamnak ellentmondani, hiszen nemrég elismerően szóltam erről a karácsonyi ajándékról, meg a valamelyest megemelt jövő évi nyugdíjról, de a frakcióvezető úr szavai nálam kiverték a biztosítékot</em>. Angyal Sándor írása.

A parlament legnagyobb frakciójának vezetője korábban állítólag úgy nyilatkozott, azért nem a postás viszi ki az egyszeri kényeztetést, nehogy a nyugdíjasok azt higgyék, hogy ez minden hónapban jár majd. Nem akarok magamnak ellentmondani, hiszen nemrég elismerően szóltam erről a karácsonyi ajándékról, meg a valamelyest megemelt jövő évi nyugdíjról, de a frakcióvezető úr szavai nálam kiverték a biztosítékot. Angyal Sándor írása.Nemcsak azért, mert közben a kormány fontolóra vette a postai kézbesítést, hanem a sok tízezer idős ember megszégyenítéséért

Az időseknek nemcsak ez a tízezres utalvány járna évente egyszer, de sokkal több juttatás is minden hónapban.

A házelnök is nonszensznek nevezte ezt az idétlen megoldást, lévén, hogy az ő kedves feleségének is futárkodnia kellett volna, miután a járási hivatal vezetője. Ezután az illetékes miniszter megnyugtatta a szakszervezeti vezetőt: olcsóbb kézbesítést próbál majd kicsikarni a postától. Úgy látszik, a frakcióvezető még nem hallotta, hogy rengeteg idős milyen kevés nyugdíjból él, mondván: e téren Európa szégyene vagyunk, s hogy az időseknek nemcsak ez a tízezres utalvány járna évente egyszer, de sokkal több juttatás is minden hónapban, a munkás években levont járulékok után…

Azon nem akadt fenn, hogy a filmügyi kormánybiztos a milliárdos kaszinóbevételek után egy fillér adót sem fizet, nyilván neki „ez jár”, különben nem tudna főúri életet élni, a fiatal feleségének gyémántboltot fenntartani, vagy az itthoni, zúzmarás hidegből kiutazni Amerika napsütötte, meleg vidékére, s barnára lesülve hazajönni. Közben a kis mellékutcák parányi boltjaiban minden tételt rögzít az online pénztárgép, utolsó forintig utalni kell az adótételeket az állambácsinak, mert „az neki jár”. És épülnek a sokmilliárdos stadionok a pár száz nézőnek, ahol lehet szabadon szotyolázni és szidni a bírót, ha kedvenc csapatunk ellen merészel ítéletet hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában