Helyi közélet

2016.12.07. 17:37

A VOSZ ígéretet vár a csökkentésre

Budapest, Nyíregyháza - Megyénkből Pekó László és Csekő Balázs vehette át az Év Vállalkozója Díjat.

Budapest, Nyíregyháza - Megyénkből Pekó László és Csekő Balázs vehette át az Év Vállalkozója Díjat.

Nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, ám komoly feladatok állnak a vállalkozók előtt annak érdekében, hogy nőjön az ország versenyképessége – ebben egyetértettek a Vállalkozók Napján felszólalók.

Két dolog kell

– Ahhoz, hogy Magyarország megmaradjon, két dolog kell: erős gazdaság és az országban élők hazaszeretete – hangsúlyozta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke a 18. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján, a budapesti Müpában. Az elnök szerint van ok az ünneplésre, mivel nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, köszönhetően elsősorban annak, hogy a nemzetközi hitelminősítők újra befektetésre ajánlott kategóriába emelték az országot.

Kritikaként említette ugyanakkor, hogy nemhogy teljesült volna a közszféra leépítésével kapcsolatos kormányzati ígéret, de még nőtt is a létszám – mondta Demján Sándor. Mint fogalmazott: „ez ólommellény, amelyet minden vállalkozó és minden magyar állampolgár cipel.”

Hozzátette: tisztában van azzal, hogy 2017-ben a következő évi választásokra készülve nem tesz ilyen drasztikus lépést a kormány. De azt azonban várják, tegyen ígéretet arra, hogy a választások után végrehajtják ezt a programot.

A VOSZ megyei tagszervezetei, illetve további érdekvédelmi szervezetek előterjesztése alapján 64-en vehették át az Év Vállalkozója Díjat; megyénkből két cégvezető, Pekó László (NYÍRZEM Nyírség-Zemplén Coop Kereskedelmi Zrt.) és Csekő Balázs (Csekő Kávéház és Gyorsétterem) részesült ebben a megtiszteltetésben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában