Helyi közélet

2016.12.04. 09:29

Füles és Micimackó a Krúdy-teremben

Nyíregyháza - A karácsony ízei és csodái tíz napig a nyíregyházi városházán.

Nyíregyháza - A karácsony ízei és csodái tíz napig a nyíregyházi városházán.

Csillogó szemű óvodások töltötték meg pénteken a városháza dísztermét: a kíváncsi tekintetek az üvegek alatti csokitörténeti relikviákra és az asztalokon elhelyezett tortákra, mesefigurákra, karamellből készült adventi koszorúra szegeződtek.

Sótésztából készült betlehem

Az Édes karácsony elnevezésű kiállítást a tavalyi sikeren felbuzdulva szervezték meg: egy évvel ezelőtt mézeskalácstárlat színesítette az adventi időszakot Nyíregyházán, a műalkotásnak is beillő édességeknek pedig akkora sikerük volt, hogy az önkormányzat az idén is szerette volna hasonló élményekkel megörvendeztetni a városlakókat. A fővárosi Csokoládé Múzeum kiemelt darabjai érkeztek a megyeszékhelyre: nem csak régi csokikészítő-eszközök, de csokoládétörténeti emlékek is láthatók a december 12-éig látogatható kiállításon.

Fotó: Racskó Tibor

A Sipkay Barna szakgimnázium és szakközépiskola mesterei és diákjai is hozzájárulnak az élményekhez: karamellből készítettek adventi koszorút, a díszek között pedig Micimackót és Fülest is felfedezhetik a látogatók. Sótészta a betlehem alapja, a karácsonyi díszt pedig grillázsból mintázták. Az alkotásokhoz 18 kg cukormasszát és 25 kg cukrot használtak fel, és még a fenyőfát is cukorba öltöztették.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában