Helyi közélet

2016.12.14. 15:21

Hatalmas meglepetést okoztak a rendőrök a nyíregyházi lánynak Mikuláskor

Nyíregyháza - Él Nyíregyházán egy tündéri, életerős 16 éves kislány, akinek a legnagyobb kedvencei a rendőrök. Ági legyőzött egy ritka, kíméletlen vírust.

Nyíregyháza - Él Nyíregyházán egy tündéri, életerős 16 éves kislány, akinek a legnagyobb kedvencei a rendőrök. Ági legyőzött egy ritka, kíméletlen vírust.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mikulás napja alkalmából igazi meglepetést tartogatott a kis hősnek.

Emlékezetes marad az idei Mikulás-nap Áginak. A piros ruhás, fehér szakállas jótevő ugyanis a csoki és a játékok mellett még egy meglepetést tartogatott a „zsákjában”: igazi rendőrök is ellátogattak a nyíregyházi családhoz. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Farkas József dandártábornok és Fedor Rita százados, megbízott megyei szóvivő lepte meg a kislányt, aki fülig érő mosollyal és csillogó szemekkel fogadta az egyenruhásokat.

A kislányt ötéves korában támadta meg egy ritka vírus, ami miatt Olaszországban az orvosok életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta.

– Szerintem egy olasz rendőr vérét adhatták a kislányomnak, mert azóta rajong az egyenruhásokért – mesélte Ági édesanyja. – A legtöbb ember, aki hasonló betegségben szenved, a műtét után nem tud beszélni és járni. A kislányom a beavatkozás után megszólalt a kórházi ágyon: „Anya, fázom!” Az orvosok csodájára jártak. Ági, ha nem is tökéletesen, de járni is tud.

A kislány szüleivel a környéken minden olyan rendezvényen részt vesz, ahol rendőrökkel lehet találkozni. Nem egyszer ült már rendőrautóban, tenyérlenyomatát egy külön mappában őrzi, telefonja pedig sok-sok egyenruhással közös fotót rejt. Ági séta közben gyakran ellátogat a városi rendőrség épülete felé, hogy igazi zsarukat lásson.

Amikor a megyei rendőrségen először hallottak a kislányról, nem volt kérdés, hogy kedveskednek neki valamivel. Farkas József dandártábornok megígérte, következő tavasszal körbevezetik majd a megyei főkapitányság épületében.

A Mikulás-ajándékok közt több Zsaru Magazin is lapult, kiderült ugyanis, hogy Ági nagyon szereti bújni a lapunk oldalait. Ági, innen is üdvözlünk, és kívánjuk, hogy teljesüljenek az álmaid!

- Zsaru Magazin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában