Helyi közélet

2016.12.07. 15:46

Hatósági szakmai nap

Nyíregyháza - Szerdán a hatósági szakterület képviselőinek tartottak továbbképzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Nyíregyháza - Szerdán a hatósági szakterület képviselőinek tartottak továbbképzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A szakmai napon a veszélyes áruszállítással és a létfontosságú rendszerelemekkel kapcsolatos jogszabály-változásokat, a kéményseprő-ipari tevékenységgel, valamint a pirotechnikai termékek ellenőrzésével kapcsolatos szabályzókat tekintették át a program résztvevői.

A szakmai napot Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg, majd a gépjárművek megállításáról és az intézkedéstaktikai eljárásokról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának munkatársa beszélt.

A megyei iparbiztonsági főfelügyelő a kritikus infrastruktúra védelemmel kapcsolatos jogi szabályozásról tartott előadást, ezen belül is a villamosenergia ellátási rendszer zavara esetén követendő intézkedésekről szóló új kormányrendeletekről tájékoztatta a résztvevőket.

A főfelügyelő emellett a létfontosságú rendszerek és létesítmények, valamint a veszélyes áruszállítással összefüggő jogszabályi módosításokat ismertette.

A szakmai napon szó volt a kéményseprő-ipari szolgáltatáshoz kapcsolódó szabályzókról, amelyeket a hatósági szolgálatvezető ismertetett, valamint a pirotechnikai termékek átmeneti tárolásával kapcsolatos eddigi ellenőrzések tapasztalatairól.

A szakmai továbbképzés végén a konzultációt követően Nagy József tű. ezredes meghatározta az elkövetkezendő időszak feladatait és ismertette elvárásait.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában