Helyi közélet

2016.12.19. 11:56

Ismét a legnépszerűbb márka lett az országban

Nyíregyháza - Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig az idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon.

Nyíregyháza - Ha egymás mögé állítanánk a 15 ezer autót, akkor a kocsisor Budapest határától majdnem a Balatonig érne – márpedig az idén a Ford várhatóan ennyi járművet ad el Magyarországon. Ez már önmagában is látványos eredmény, de még érdekesebb megtudni, mi kell az ilyen siker eléréséhez. Persze a válasz kézenfekvőnek tűnik: jó autókat kell gyártani. Ennyire viszont nem egyszerű a dolog, bár kétségtelen, hogy az idei szárnyaláshoz a 13 vadonatúj vagy megújult modell bemutatása sokat nyomott a latban.

Az év elején bemutatkozó új S-Max és Galaxy modellek mellett az új Ranger pick-up minden várakozást felülmúló kedvező fogadtatása éppúgy hozzájárult a sikerhez, mint a vadonatúj Transit család révén teljesen megújuló Ford haszongépjármű portfólió népszerűsége. A városi terepjáró kategóriában az idén bemutatkozó 3 új Ford-modellnek, a mini SUV EcoSport, a prémiumkategóriás Edge és a legújabb generációjú Kuga terepjárónak is jutott szerep az idei sikerekből.

A lendület ráadásul tovább tart, hisz a Ford novemberben érkezett, vadonatúj városi kisautója, a KA+ után az idén a Ford prémium Vignale-modellcsaládja olyan fantasztikus új modellekkel bővül, mint az Edge Vignale és Kuga Vignale.

Tizenötezer vásárló meg­győzéséhez a friss modellpalettánál több kell. Egy ennyire erős mezőnyben minden tényező döntő lehet – a friss modellkínálattól kezdve a kedvező finanszírozási eszközökön és a profi szervizháttéren át egészen újszerű szervizajánlatokig. A Ford viszont mindebből nem csupán egy-egy elemre összpontosít, hanem minden elemet tudatosan összehangolva szerezte és tartja meg évek óta piacvezető helyét Magyarországon.

Hogy ez pontosan mit is jelent? A 2016-os év végéig várhatóan 121 ezer új személyautót és kishaszonjárművet regisztrálnak majd Magyarországon, amiből a Ford mintegy 15 ezer darabbal, 12,4 százalékkal részesedik. Ebből 8500 körül alakul a Ford személyautók száma, és 6500 lesz a haszongépjárműveké, vagyis az összesített eredményt tekintve várhatóan ismét a Ford áll majd a 2016-os értékesítési verseny első helyén.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában