Helyi közélet

2016.12.14. 19:25

Kocsordi mottó: többet mésszel, sem mint erővel

Kocsord - Megjelölték a kocsordi önkormányzat tulajdonában lévő fenyőket a falopások megelőzése érdekében.

Kocsord - Megjelölték a kocsordi önkormányzat tulajdonában lévő fenyőket a falopások megelőzése érdekében.

Örökzöld probléma a fatolvajlás a téli évszakban Kocsordon is. Az elmúlt napokban fehér mésszel jelölték meg az önkormányzati fenyőket, hogy elejét vegyék a lopásoknak. Ennek ellenére vasárnap Kocsord és Györtelek között újabb tolvajt értek tetten a falubeliek, a hívatlan favágót gyorsított eljárás keretében állították hatóság elé.

A falu biztonságáért

– Arra kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a bűncselekményektől a „kellemetlenségek” elkerülése érdekében! Ahogyan arra az első féléves polgármesteri beszámolómban is rámutattam a közelmúltban: a képviselő-testülettel és a falu valamennyi becsületes, jogkövető polgárával együtt azon dolgozunk, hogy Kocsord élhetőbb, biztonságosabb, fejlődő település legyen.

– Ezt a célt szolgálják a nyertes pályázatok, a jövőbeli beruházások, a megreformált közfoglalkoztatásban elért eredmények, az újjászületett, pezsgő közösségi, kulturális élet, a közintézményekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal kialakított jó együttműködés – nyilatkozta lapunknak Földi István polgármester, majd hozzátette: szeretné, ha a média Kocsord sikereitől, nem pedig közös javaikat és a magántulajdonokat fenyegető bűnözők portyáitól lenne hangos, ezért további lépéseket tesznek a falu közbiztonságának megerősítése érdekében.

Az ünnepi ráhangolódás jegyében, december elején a polgármesteri hivatal köztisztviselőihez is ellátogatott a Mikulás és ajándékkal lepte meg a dolgozókat. – Egész éves, szorgalmas munkájukkal a „közszolgák” is kiérdemelték a Télapó jutalmát – tette hozzá Földi István.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában