Helyi közélet

2016.12.09. 14:48

Megkérdeztük: Ön mennyire érzi magát biztonságban a kijelölt gyalogátkelőhelyeken?

Nyíregyháza - Az utca embereit kérdeztük, mennyire érzik magukat biztonságban a kijelölt gyalogátkelőhelyeken.

Nyíregyháza - Az utca embereit kérdeztük, mennyire érzik magukat biztonságban a kijelölt gyalogátkelőhelyeken.

– Nyíregyházán egymást érik a gyalogátkelők. Az a baj, hogy az autóvezetők jelentős részéből hiányzik a közlekedési intelligencia. Ezt is a jogosítványszerzés feltételéül kellene szabni, nem csak a KRESZ-tudást és az egészségügyi alkalmasságot! – válaszolta Gárgyán Istvánné.

Serfőzőné Kóródi Ágnes biztonságban érzi magát. – Ha nem a tilosban szalad át a gyalogos, és mindkét fél körültekintően közlekedik, „nem történhet” baj – tette hozzá.

Dr. Pappné Máté Tóth Ildikó elmondta: a Búza téri piaccsarnok közelében lakik, ahol nagy a forgalom. – A buszvezetők nagyon figyelmesek, illemtudóak velünk, gyalogosokkal szemben, az autósok kevésbé – nyilatkozta.

Tamás-Filep Hajnalka ha csak teheti, a lámpával felszerelt gyalogátkelőket választja Nyíregyházán. – Sajnos így is előfordult már olyan eset, hogy az autós nem adott elsőbbséget nekem, illetve alig sikerült időben lefékeznie – mesélte.

– Hallássérültként különösen figyelmesnek, körültekintőnek kell lennem, amikor zebrán sétálok át – árulta el Mányák Edit.

– Egyáltalán nem érzem magam biztonságban, főleg a kétszer kétsávos utakon életveszélyes áthaladni. A múltkor is kis híján elgázolt egy figyelmetlen, gyorshajtó autós – panaszolta Sipos Józsefné.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában