Helyi közélet

2016.12.09. 15:10

Nagyobb energiát fordítana a magyar oktatásügyre a Jobbik

Magyarország - A Jobbik szerint a Fidesz és a szocialisták már „bizonyítottak”: Magyarország immár az oktatásban is sereghajtó lett.

Magyarország - A Jobbik szerint a Fidesz és a szocialisták már „bizonyítottak”: Magyarország immár az oktatásban is sereghajtó lett.

A Magyarországon egyre aggasztóbb méreteket öltő korrupcióra reagálva a kormányzópárt bejelentette, hogy kilépünk a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű korrupcióellenes szervezetből. Most, hogy a magyar iskolások képességeit (is) összegző nemzetközi PISA-felméréséből egyértelművé vált, hogy a diákjaink mutatói lejtmenetben vannak, az Orbán-kormány bizonyára ezt sem hagyja majd szó és cselekvés nélkül: a katasztrofális eredmények javítása helyett kilép majd ebből a közösségből is, hogy többé ne lehessen hazánk jogos kritikák céltáblája – vetette fel pénteki sajtótájékoztatóján dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője, rámutatva: Magyarország immár az oktatásban is sereghajtó lett, s ezért éppúgy felelős a Fidesz, mint a szocialista kormány, akire most Orbán Viktor visszamutogat.

– A Jobbiknak jól kidolgozott, előremutató programja van a bajok orvoslására. Szakmailag és pénzügyileg is nagyobb energiát kell fordítani a magyar oktatásügyre, önálló minisztériummal. Pártunk bentlakásos iskolák és speciális oktatás segítségével segítené a nehéz sorsú családokból jövő fiatalok fejlődését – tette hozzá a honatya.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában