Helyi közélet

2016.12.14. 19:38

Ünnep talpig fegyverben

<em>Ismét nagy keletje van mostanság a háborúsdinak. A fegyverek és harci játékok csaknem lefolynak a játékboltok polcairól, s az egyre fiatalabb gamerek már azon agyalnak, milyen új lövöldözős szoftverrel „etessék” a téli szünidőben a „vasat”.</em> Matyasovszki József írása.

Ismét nagy keletje van mostanság a háborúsdinak. A fegyverek és harci játékok csaknem lefolynak a játékboltok polcairól, s az egyre fiatalabb gamerek már azon agyalnak, milyen új lövöldözős szoftverrel „etessék” a téli szünidőben a „vasat”. Matyasovszki József írása.

S bár még nem hágott tetőfokára a Han Solo-életérzés, közel az idő, amikor a csillagok újból összecsapnak, immár sokadszor. A közösségi akciójáték gyártók időt és százmilliárdokat nem kímélve, az idén is azon fáradoztak, hogy a szó szoros értelmében valami nagy durranással lepjék meg a rajongókat, amely gépkarabélyok, ágyúk, vagy éppen tanklövegekből zúzza szét a téli csöndet.

A szeretet ünnepe előtti hetekben legó űrfegyverek merednek ránk a belvárosi bevásárlóközpontban, célkeresztbe véve mindenkit, aki él és mozog. Persze, régen is voltak rendíthetetlen ólomkatonák, akik háborút vívtak a papírmasé táncosnő kegyeiért, de a mostani fegyverarzenál már rémisztő. Vajon ki vesz ma már építőkockát, pláne fából? A babák is jobbára Lara Croft reinkarnációi a durvább verzióból. A három királyok meg csak állnak zavartan a kirakatok előtt, azt se tudják, hová rejtsék a mirhát és a tömjént szégyenükben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában