Helyi közélet

2016.12.17. 11:48

Versek advent békéjéért

Kótaj - A legügyesebb szavalók könyvjutalomban részesültek.

Kótaj - A legügyesebb szavalók könyvjutalomban részesültek.

Szavalóversenyt rendeztek a napokban a kótaji István Király Általános Iskolában. Az oktatási intézmény pedagógusai levélben számoltak be lapunknak az eseményről.

Tavalyi emlékek

„Az advent a várakozás időszaka. Ahogy Pilinszky írta: „Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” Mi ellentmondtunk kicsit a költőnek, hiszen itt Kótajban türelmetlenül vártuk a napokban megtartott adventi szavalóversenyt.

A tavalyi év feledhetetlen emlékei buzdítottak arra bennünket, hogy újra részesei lehessünk a csodának: a költészet szépségével átitatva együtt átélni az adventi időszak békéjét.

Várakozásunk nem volt hiábavaló.

Szinte könnyekig hatódtunk Téglás, Tiszaszalka, Nyírbogdány és Kótaj baptista iskoláinak 5–8. évfolyamos diákjaitól, akik szebbnél szebb karácsonyi verseket szavaltak. A verseny izgalma egy önfeledt kézműves-foglakozás során hamar fel is oldódott.

A karácsonyi hangulatot nemcsak az elkészült kis angyalkák teremtették meg, hanem a finomabbnál finomabb bejglik, amiket fogyaszthattak kedves vendégeink. A nap tetőpontja az eredményhirdetés volt. Minden résztvevő oklevéllel és kis mézeskalács-ajándékkal térhetett haza, a legügyesebbek pedig könyvjutalomban részesülhettek.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában