Helyi közélet

2016.12.29. 15:48

Visszatekintő - Költöztek, gyógyítottak

Nyíregyháza - Méltó körülményeket teremtettek a legmagasabb szintű sürgősségi ellátásnak.

Nyíregyháza - Méltó körülményeket teremtettek a legmagasabb szintű sürgősségi ellátásnak.

Több mint egymilliárd forintos beruházással elkészült a több mint 1400 négyzetméteres Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) új részlege a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban.

Az országban elsőként, 1982-ben Nyíregyházán hozták létre a Sürgősségi Betegellátó Osztályt, amely mára az egyik, hanem a legnagyobb betegforgalmat bonyolítja le, évente több mint 37 ezer beteget látnak el itt.

– Ugye szép lett? – kérdezte április első szombat délelőttjén dr. Domokos Gabriella, az SBC osztályvezető főorvosával. A tágas és világos előtérben álltunk, a költözés közepébe csöppentünk bele, ugyanis a régi, sötét helyett végre birtokba vehették az új, világos, több mint 1400 négyzetméteres épületet, ahol a pakolás, rendezkedés mellett a betegek ellátásának zavartalanságát is kiválóan megszervezték.

– Egy sok-sok évvel ezelőtt megfogalmazott álom vált valósággá – említette a főorvos, miközben körbejártuk a kubatúrát: benéztünk a sokk­talanító helyiségbe, jó volt látni a nagy vizsgálókat és kezelőhelyiségeket, az intenzív részleget. Végre méltó körülmények között gyógyíthatnak a centrum orvosai, szakdolgozói, munkatársai.

Hogy a változás mennyire érzékelhető, azt egy hozzátartozó fogalmazta meg.

– Szép, minden olyan nyugodt, barátságos, a nővérek mosolyognak, de mi is türelmesebbek vagyunk és a betegek is. A másik hely nyomasztó volt, ez nem – mondta, majd a kivetítőre néz: 20 perc múlva kezdődik a 10 perces látogatás.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában