Helyi közélet

2017.01.31. 10:47

Átadták a Lions-adományt

Nyíregyháza - A „jótékony oroszlánok” 800 ezer forinttal támogatják a kórház gyógyító munkáját.

Nyíregyháza - A „jótékony oroszlánok” 800 ezer forinttal támogatják a kórház gyógyító munkáját.

Több mint másfél évtizede nem múlhat el úgy év, hogy az Első Nyíregyházi Lions Club ne szervezné meg a jótékonysági bálját, s annak bevételét ne ajánlaná fel gyógyítást segítő célra. Az idén a karitatív szervezet soros elnöke, Belus Tamás 800 ezer forintról szóló „óriáscsekket” adott át dr. Adorján Gusztávnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójának, s így több osztálynak.

Soha nem volt kérdés

– A 17 évvel ezelőtti megalakulásunk óta soha nem volt kérdés, hogy segítjük-e az egészségügyet, a gyógyító munkát, hiszen jószolgálati szervezetünk küldetése a vakok és gyengénlátók támogatása – hangsúlyozta a soros elnök a hétfői átadással egybekötött sajtótájékoztatón. – Tudjuk, hogy ez a 800 ezer forint, mely több, mint amit korábban átadhattunk, csepp a tengerben, de mindenképpen fontos hozzájárulás az osztály műszerezettségének javításához – mondta Belus Tamás.

Dr. Adorján Gusztáv a köszöneten túl elmondta, a kórház minden adományt szívesen fogad, amelyeket a betegek gyógyítására fordítanak.

– Az éves költségvetésünkhöz képest valóban cseppnek tűnhet az Első Nyíregyházi Lions Club adománya, mégis jelentős és a munkánkat segítő támogatás, ami immár 17 éve minden esztendőben megérkezik hozzánk – fogalmazott a főigazgató. – Egymás segítése pedig kölcsönös, mert a Lions Egészségnapon a kórház szűrőbusza és szakorvosai végzik a vizsgálatokat.

A támogatott területekről dr. Szabó Éva a klub egyik alapító tagja, az Ortopédiai Osztály főorvosa számolt be.

– Mi szolgálunk, ami azt jelenti, hogy feltétel nélkül adunk minden helyzetben, ahol szükség van a segítségre. A szemészeti osztály olyan próbakereteket vásárolhat a támogatásból, amely naponta 100–120 beteg vizsgálatához szükséges. A diabetológia a labor eszközeinek fejlesztésére fordíthatja az adományt, az ortopédián pedig az országban egyedülálló, Diabéteszes-láb Szakrendelő fejlesztéséhez járulnak így hozzá, valamint az artroszkópos műtétekhez szükséges műszerek kiegészítő eszközeit pótolhatják.

A báli bevételből jut a Zay egészségügyi középiskola diákjainak is, akik rendszeresen segítik a klub munkáját, jószolgálati tevékenységét, valamint a ifjú „oroszlánok”, a Leókról sem feledkeznek meg, akik a kórház gyermek­osztályán, valamint gyermek­otthonokban teszik szebbé a gyermekek életét.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában