Helyi közélet

2017.01.06. 11:38

Böllérrappel készül a Tekknő

Napkor - A nemzetközi böllérverseny hamisítatlan ízét az idén is sztárok fellépése „fűszerezi” Napkoron.

Napkor - A nemzetközi böllérverseny hamisítatlan ízét az idén is sztárok fellépése „fűszerezi” Napkoron.

Minden évben falusi disznóvágásra várják az érdeklődőket Napkoron, a Napkorona Udvarházban, a Nemzetközi Száncsengés és Böllérversenyen.

Sokak számára emlékezetes lehet, hogy a tavalyi, jubileumi rendezvényen különleges hurkát, kolbászt és toros káposztát is kóstolhattak a jelenlévők, hiszen volt, aki nemcsak hússal, hanem pezsgővel is töltötte a kolbászt!

Jaj, de jó, jaj, de finom!

Finom falatokat és nagyszerű kikapcsolódást ígér január 14-én, szombaton az immár XVI. Nemzetközi Böllérverseny is. Fél hétkor kitárulnak a Napkorona Udvarház kapui, majd kezdődik a kábítás, szúrás, kivéreztetés.

A 10 órakor kezdődő megnyitón fellép az Igrice Néptáncegyüttes, a Kaplonyi Asszonykórus, a Napkori Mártogatós Néptáncegyüttes, és bemutatkoznak a versengő csapatok.

A hamisítatlan falusi disznóvágás, hurka- és kolbásztöltés, evés-ivás mellett nem maradhat el a „dínom-dánom” sem: a plakátokon a RetroMania, az lnsect (Erdély), Kaczor Feri, Dankó Szilvi, Vida Jenny, a 14 órai eredményhirdetés után pedig Roberto, Nótár Mary, Szabó Ádám és az alkalomhoz illő Böllérrap című nóta előadói, Mc Hawer és Tekknő ígérnek jó szórakozást.

Hajnaltól hajnalig

Az egész napos gasztronómiai és kulturális „kirándulás” kitűnő program lehet családok, baráti társaságok, klubközösségek számára is.

A belépés százharminc centiméter alattiak számára ingyenes.

Ingyenes buszjárat

Január 14-én 5 óra 30 perctől félóránként különjáratok indulnak a nyíregyházi autóbusz-állomásról Napkorra.

Megállók: buszállomás – Vay Ádám körút (Rákóczi út 50.) – Bujtos utca – rendelőintézet – Sport utca – Gomba utca – Naspolya utca – orosi elágazás – Oros, vasútállomás, bejárati út – Napkor, Napkorona Udvarház

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában