Helyi közélet

2017.01.24. 11:41

Fűben, fában orvosság - gyógynövényekkel ismerkedtek a kótaji iskolások

Kótaj - Ilyenkor, télvíz idején, amikor a szervezetünknek nemcsak a hideggel, de vírusokkal, baktériumokkal is fel kell vennie a harcot, fontos az egészség megőrzése, védelme.

Kótaj - Ilyenkor, télvíz idején, amikor a szervezetünknek nemcsak a hideggel, de vírusokkal, baktériumokkal is fel kell vennie a harcot, fontos az egészség megőrzése, védelme. A kótaji István Király Baptista Általános Iskolában is szívügyüknek tekintik a pedagógusok a gyermekek egészségét, ezért az „Ép testben ép lélek” projekt keretében egészséghetet szerveztek a napokban.

Saláták, gyümölcstálak

A tanulók felfedezőútra indultak a gyógynövények birodalmába, megismerkedtek azok jótékony hatásával, alkalmazásával, majd meg is kóstolták a belőlük készült teákat. A téli vitaminpótlás is elengedhetetlen ebben az időszakban, melyről a „zöldség-gyümölcs napon” gondoskodtak. A gyümölcsökből finom saláták, ízléses gyümölcstálak készültek, amikből mindenki kedvére falatozhatott. A gyerekek és tanítóik kreativitását dicsérik az elkészült zöldség-, gyümölcs­szobrok, melyekből kiállítást készítettünk, hogy mindenki megcsodálhassa az alkotásokat. A programmal felhívták a tanulók figyelmét a napi gyümölcsfogyasztás fontosságára, valamint a gyógyteák jótékony, egészségmegőrző hatására – tájékoztatták lapunkat a pedagógusok.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában