Helyi közélet

2017.01.13. 16:49

Gyerekeket vár az élményalapú programozóiskola januártól

Nyíregyháza - A gyerekek számára kifejlesztett programnyelvvel oktatnak.

Nyíregyháza - A gyerekek számára kifejlesztett programnyelvvel oktatnak.

A mai gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. Ezt a tudást a hónap végétől már Nyíregyházán is elsajátíthatják oly módon, hogy az egész életükre pozitív hatással legyen.

A digitális írástudás elsajátítása egyre fiatalabb korban kezdődik, és széles körű egyetértés van abban is, hogy a programozás a jövő nyelve. A folyamatosan bővülő, ma már országos hálózattal rendelkező Logiscool sikerét az élményalapú oktatási módszer adja. A diákok folyamatosan alkotva, játékosan tanulva sajátítják el a programozás alapjait. A saját számítógépes játékok, programok készítése során fejlesztik a kreativitásukat, és közben észrevétlenül komoly matematikai, programozói tudásra tesznek szert. Az alapokat kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett programnyelvvel oktatják.

– Programozni bárki tud! Hiszünk abban, hogy a jövő legfontosabb tudásának elsajátítása élvezetes és vidám dolog. A nyelvtanulás fontosságát igazán csak az elmúlt egy-két évtizedben ismertük fel; ma már nyilvánvaló, hasonlóan fontos a programozás is, hogy digitális írástudókká váljanak gyermekeink – mondta dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető igazgatója.

Tanulás észrevétlenül

Az innovatív, speciális tananyagra épülő kurzusokat a gyerekekhez korban legközelebb álló középiskolások és egyetemisták tartják, akik hamar megtalálják a közös hangot a diákokkal. A Logi­scool diákjai játszva és alkotva, szinte észrevétlenül tanulják meg a programozás alapelveit, rejtelmeit. Ezenkívül a feladatok megoldása felkeltheti vagy növelheti az érdeklődést a matematika, fizika iránt is, így az iskolai eredmények is javulhatnak. Természetesen nem lesz mindenkiből programozó, de a megszerzett tudás, a logikai gondolkodásmód, a problémamegoldó képesség szinte bármely területen hasznosítható felnőttkorban.

Két legyet egy csapásra

– A diákok megtanulják a logikus gondolkodás alapjait, fejlődik a problémamegoldó képességük, átlátnak bonyolultnak tűnő folyamatokat, és nem csak passzív befogadóként használhatják a számítástechnikai eszközöket. Január 16-ától nyílt napokat tartunk a SZÜV-székházban, ahol ízelítőt adnunk abból, mit és hogyan tanítunk. Keddtől csütörtökig a nyílt napok látogatóit meghosszabbított nyitvatartással várja a Computer Retro kiállítás, így az érdeklődők egyszerre találkoztatnak a muzeális gépekkel és a legmodernebb módszerekkel – tájékoztatta lapunkat Balogh Anita, a Logiscool helyi iskolavezetője.

Harminc helyszínen

A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Jelenleg három országban, közel harminc helyszínen oktatnak programozást gyerekeknek. Az egymásra épülő, kezdő és haladó kurzusokat a 7–17 éves korosztálynak ajánlják elsősorban. Az iskolai tanév időszakában délutáni kurzusokon vesznek részt a diákok, hétköznap délután vagy szombat délelőtt hetente egyszer másfél órás a foglalkozás. A Logiscool nyári táboraiban tavaly közel 5000 diák vett részt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában