Helyi közélet

2017.01.17. 17:34

Hangos tankönyvek érettségi előtt állóknak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Közösségi szolgálatos diákok olvasták fel a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének hangstúdiójában az angol és történelem érettségi témaköröket egy pályázat keretében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Közösségi szolgálatos diákok olvasták fel a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének hangstúdiójában az angol és történelem érettségi témaköröket egy pályázat keretében. A projektben a nyíregyházi Kossuth- és Kölcsey-gimnázium tanulói mellett az evangélikus középiskola szaktanárai is részt vettek.

– A felolvasott témaköröket elsősorban látássérült középiskolásoknak készítettük, de használhatják diszlexiás és diszgráfiás diákok is. Az anyag megtalálható a partnerintézményeknél, a Ridens-szakiskolában, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárában, valamint a Móricz Zsigmond könyvtárban. Elérhetővé tesszük az egyesület weboldalán, www.vakegy.hu-n is akadálymentes formátumban – mondta el érdeklődésünkre Nemes-Nagy Tünde megyei egyesületi elnök.

Két évvel ezelőtt már elkészült a magyar nyelv és irodalom témaköröket tartalmazó hangoskönyv is, mely ingyenesen elérhető a szervezet weboldalán, valamint megrendelhető a látássérültek egyéni szükségleteinek megfelelő formátumokban az egyesület ügyfélszolgálati irodájában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában