Helyi közélet

2017.01.19. 17:36

Az oroszok márciusig a múzeumban lesznek

Nyíregyháza - Az oroszok „még” a spájzban vannak című időszaki kiállítás az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára készült.

Nyíregyháza - Az oroszok „még” a spájzban vannak című időszaki kiállítás az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára készült.

A látványos és interaktív tárlat nemcsak az 1956-os eseményeket, de a forradalomhoz vezető utat, valamint az azt követő időszakot is bemutatja az 1963-as amnesztia meghirdetéséig, különös tekintettel Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye helyzetére.

A kiállítás emberközelbe hozza a kommunizmus korszakát, és megdöbbentő múzeumi technikákkal teszi életszerűvé azt a történelmi időszakot. Az érdeklődők Kéry Péter 1956-ról szóló, helyi dokumentumokat bemutató filmjét is megtekinthetik a kiállítás alatt. Tekintettel a téma jelentőségére és a kiállítás értékeire, a múzeum március 1-jéig várja egyéni látogatók és csoportok érdeklődését, tárlatvezetést, illetve a tárlathoz kapcsolódó rendhagyó történelemórát is kínálva.

Jelentkezés: [email protected], vagy telefonon a 20/4201–583-as számon.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában