Helyi közélet

2017.01.19. 11:20

Visszatekintő - Az újságíró „kikotyogta” az örök fiatalság titkát

Nyíregyháza – Az embereken, tartozzanak bármelyik nemhez, hetven éves korukban már tagadhatatlanul látszanak az öregedés jelei.

Nyíregyháza – Az embereken, tartozzanak bármelyik nemhez, hetven éves korukban már tagadhatatlanul látszanak az öregedés jelei. A több mint egy emberöltőt megélt megyei napilap esetében ennek ellenkezőjét tapasztalhatjuk: időről időre előnyére változik, ha úgy tetszik, megfiatalodik – kezdte kiselőadását Palicz István, a Kelet-Magyarország újságírója, aki örömmel kalauzolt körbe minket, média iránt érdeklődő „drámás” végzősöket a szerkesztőségben.

A Sajtó és tanulás (Séta) program megyei koordinátora részletesen mesélt nekünk az újságírás, fotózás, lapkészítés napi rutinfeladatairól és kihívásairól, s arról, hogyan igyekeznek minden generációnak hasznos, tartalmas, érdekes olvasnivalókat nyújtani.

Kísérő tanárunk, osztályfőnökünk, Vachter Zsuzsanna kérésére rácsodálkozhattunk a Kelet-Magyarország régi, megsárgult, bekötött lapszámaira. Szembetűnő volt a különbség, a tartalmi és dizájn­változások egyértelműen a „jó öreg”, mégis fiatalos Kelet előnyére váltak.

Többen elhatároztuk, hogy felnőttként valószínűleg digitális, „okostelefonos” formában, de mi is járatni fogjuk a napilapot.

- Rakovszky Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Gávavencsellő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában