Helyi közélet

2017.01.17. 13:28

Zenei maratonon énekel a kórus

Nyíregyháza - A fővárosi fellépés főpróbája egy nappal korábban lesz a Kodály-iskolában.

Nyíregyháza - A fővárosi fellépés főpróbája egy nappal korábban lesz a Kodály-iskolában.

Ahogy az már megszokott a budapesti Művészetek Palotája programjaiban, minden évben maratoni koncertfolyamban mutatják meg egy-egy zeneszerző-kiválóság életművének legszebb darabjait. A Budapesti Fesztiválzenekarral együttműködésben a Müpa 2008 óta rendezi meg a zeneszerző-maratonokat, amelyek alkalmat adnak arra, hogy szimfonikus zenekarok, kamaraformációk és szólisták közreműködésével a lehető legteljesebb képet kapjunk a zenetörténet legnagyobbjainak bámulatos világáról. Ebben az évben Johannes Brahms muzsikájából lesz a maratoni koncertsorozat.

A legklasszikusabb romantikus, Brahms gazdag és meghatározó életművet hagyott hátra. Az operán kívül szinte mindent kipróbált, a vokális zenétől a kamaramuzsikán át a szimfóniákig. A Brahms-maraton napján a Müpában 11, egyenként háromnegyed órás koncert nyújt válogatást a szerző legszebb műveiből.

Szerelmi dalkeringők

Az idén a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskart érte az a megtiszteltetés, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös szervezésében megrendezett maratonon január 22-én 16 órától Brahms legszebb kórusműveiből énekelhet 45 percet. Műsorukon Brahms három motettája, Szerelmi dalkeringők részletei és Öt ének vegyeskarra hangzanak fel.

E koncert főpróbáját tartja meg a fővárosi koncert előtt egy nappal, január 21-én 18 órától a Cantemus Vegyeskar a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében, ahol a budapesti koncerten is közreműködő Bizják Dóra és Zentai Károly kíséri a kórust zongorán. Mindkét koncerten Szabó Soma vezényel.

A nyíregyházi hangversenyre elővételben már kapható a belépőjegy, de a Kodály Társaság tagjainak ingyenes a belépés! A társaság tagjai január 18-áig ingyenes jegyüket átvehetik a Cantemus kórusirodában – tájékoztatta lapunkat Szilágyi Szilárd, a Cantemus Kórusintézmény sajtóreferense.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában