Helyi közélet

2017.01.29. 16:37

Negyedszázados jubileumát ünnepli a XXV. Tavaszi Tárlat Kisvárdán

Kisvárda - Ébredés, reneszánsz, tavasz, kikelet az élet kezdete, a szép elindulása. Ezt jelenti a Tavaszi Tárlat Kisvárdán, immár húszon ötödik éve.

Kisvárda - Ébredés, reneszánsz, tavasz, kikelet az élet kezdete, a szép elindulása. Ezt jelenti a Tavaszi Tárlat Kisvárdán, immár húszon ötödik éve.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a Rétközi Múzeum és Baráti Köre, az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely közösen, ez évben már húszon ötödik alkalommal rendezi meg a Felső–Szabolcsi képzőművészek, XXV. Tavaszi Tárlatát, – tudtuk meg Dr. Vofkori Mária múzeumigazgatótól, valamint Nyakó Bélától, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatójától.

Az első tárlaton még csak öt alkotó húsz alkotással jelentkezett 1980–ban, amikor Borsi Antal kezdeményezésére, az első Tavaszi Tárlat rendezőjeként, /ez időben a Várszínház és Művészetek Háza művészeti munkatársaként dolgozott/ aki ma már elismert szobrászművész. Az elmúlt évben megrendezett XXIV. Tavaszi Tárlaton 26 alkotó mintegy száz alkotása volt látható.

Kikeleti bemutatkozás

A Tavaszi Tárlat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget adni nem csak a Felső-Szabolcsi, hanem a régiónkhoz tartozó, de határainkon kívül maradt – kárpátaljai, felvidéki, erdélyi – alkotóknak is. Műfajilag, technikailag, tematikailag nincs megkötés. Képzőművészeti egyesülethez, szakkörhöz való tartozás nem kizáró tényező. A jelentkezés önkéntes. A Tavaszi Tárlat rendezői az alábbi tájékoztatással kívánják segíteni a jelentkezőket. Egyedi alkotásból 2, sorozatból 3munka adható be. Az alkotásokat csak kiállításra kész állapotban fogadják el, (a grafikákat passzpartozva, üvegezve, a festményeket keretezve, akasztófüllel, kiegyensúlyozva). A kísérőlapból két példányt kérnek mellékelni. A szállításról a szerző gondoskodik.

Eredményes felkészülést, sikeres részvételt kívánnak mindenkinek a rendezők!

Beadási határidő: 2017. március 20. (Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, Kisvárda Flórián tér 20. Az alkotásokat Szeregnyi László veszi át.)

A XXV. Tavaszi Tárlat megnyitója a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában 2017. március 30–án (csütörtökön) 15 órakor lesz.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában