Helyi közélet

2017.01.31. 09:32

Szmogriadó - Még mindig az a fránya szálló por!

Nyíregyháza - Az előrejelzés szerint szerdától csökkennek majd a koncentrációk.

Nyíregyháza - Az előrejelzés szerint szerdától csökkennek majd a koncentrációk.

A füstköd-riadó tájékoztatási fokozata érvénybe lépett – tájékoztatta lapunkat a megyeszékhely önkormányzatának sajtóosztálya. A szálló por (PM10) szennyezettség az éjszakai órákban a legnagyobb, de a továbbra is fennálló kedvezőtlen meteorológiai körülmények miatt a nappali órákban is számottevő a szennyezettség, ezért a napokban lehetőleg kerüljék a szabadban végzett sporttevékenységet, és a szellőztetést – amennyiben szükséges – a déli órákban végezzék.

A légszennyezettség romlását elkerülendően arra kérik a lakosságot, továbbra is kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben. Az elkövetkező napok időjárásáról Kovács Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Iroda munkatársa tájékoztatta lapunkat.

Gyenge frontrendszer

– Keddről szerda virradóra egy gyenge frontrendszer érkezik, beborul az ég, kevés hó is várható. Valószínűleg az inverzió alapja szerdától megemelkedik, lassan csökkennek majd a koncentrációk. Jelentősebb légmozgás csütörtöktől valószínű, amikor megélénkül (20–35 km/h) a délies szél, várhatóan tovább javítva a levegő tisztaságát. Ezzel együtt a hét közepétől jelentősen enyhül az idő, mérséklődik az éjszakai lehűlés, nappal pedig 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet – fogalmazott Kovács Attila.

KM

Információ

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján (www.levegominoseg.hu), illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály honlapján (http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/) tájékozódhatnak az aktuális levegőminőségi adatokról.


Nyíregyháza - A meteorológiai előrejelzés alapján a levegő minőségében jelentősebb mértékű javulás csak szerdától várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában