Helyi közélet

2017.01.03. 10:41

Visszatekintő - Feladjuk az életformát

Nyíregyháza - Amíg Brüsszel tétlenkedik, az embercsempészek aratnak, virágzik a milliárdos üzlet.

Nyíregyháza - Amíg Brüsszel tétlenkedik, az embercsempészek aratnak, virágzik a milliárdos üzlet.

– Amit eddig látunk Európa vezetőitől, az a teljes behódolás, ami nagy baj, mert nem védjük határainkat, eddigi életünket, értékrendünket, biztonságunkat – nyilatkozta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki a Nyíregyházi Leány- és Nőegylet Egyesület vendégeként tartott fórumot. Előtte interjút adott a Kelet-Magyarországnak.

„Mindig nagy szerelmem volt a Közel-Kelet, megszerettem az iszlám világot, az arabokat” – nyilatkozta 2002-ben. Ma is ezt mondja?

GEORG SPÖTTLE: Ugyanúgy szeretem az arab világot és az iszlámot is. Óvok mindenkit attól, hogy iszlamofób legyen, mert az Allah nevében gyilkoló terroristáknak semmi közük ehhez a valláshoz. Ettől még valós veszélyt jelentenek a fanatikusok, akik azt hirdetik: menjetek, gyilkoljatok meg minden keresztényt, foglaljátok el az országaikat. Nem válogatnak az eszközökben, az Iszlám Állam azt is kijelentette: fegyverrel és asszonyaink méhén keresztül hódítják meg Európát.

Sokan nézik hitetlenkedve a nyugat-európai reakciókat… Milyen erő tarthatja ezt fent?

GEORG SPÖTTLE: A túlzott liberalizmus, hogy nekünk, európaiaknak kell befogadóknak lennünk, de ez struccpolitika. A jelenlegi uniós politikai elit álláspontja az, hogy segítenünk kell ezeknek az embereknek, de kéz a kézben együtt dolgozunk az embercsempészekkel, hisz amíg nem mondjuk ki, hogy állj, ez így nem mehet tovább, addig az embercsempészek aratnak, virágzik a milliárdos üzletág.

Sokszor el sem hisszük az aggasztó híreket erről.

GEORG SPÖTTLE: Pedig igazak. Egyes német iskolák konyhájáról kitiltották a disznóhúst, nem állítanak fel köztéri karácsonyfákat, mert tavaly több belga és német városban megrongálták, felgyújtották a migránsok. Dániában a királyi palota előtt sincs már mindenki karácsonyfája. Teljes behódolás, ami nagy baj. Mi adjuk fel napról napra a saját gondolkodásunkat, szabadságunkat, életformánkat, holott ők jönnek ide, ők kérnek segítséget tőlünk.

Magyarországon él, de szolgált Irakban, Szíriában, Líbiában, Libanonban. Ilyen kalandos életút után kérdés: lesz újabb küldetés? Erősen sodródik az események sűrűjébe…

GEORG SPÖTTLE: Én már nem vállalkozom több küldetésre, a civil szférában dolgozom, egy privát biztonsági céget vezetek. No, de az az igazság, hogy ki kell állnom a kontinens biztonságáért, Magyarországért, mert én szeretem ezt az országot, itt élek, fontosnak tartom a magyar emberek védelmét. Olyan nincs, hogy valaki ebben a kérdésben ne foglaljon állást, de ne pártpolitikai alapon tegye. A magyar kormány jó úton jár: kezdettől figyelmeztetett arra, mi történik, ha nem védjük meg Európa határait. Jó lenne, ha többen is felismernék ezt, és nem vesznénk el ebben a liberális ámokfutásban, amit Brüsszel és Merkel diktál.

KM-NYZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában