Helyi közélet

2017.01.05. 16:49

Vízszentelést tartanak a társszékesegyházban pénteken

Nyíregyháza - A vízkereszt (epifánia) ünnepe a „karácsonyi tizenketted” (tizenkét napos ünneplés) utolsó napja és a farsang kezdete.

Nyíregyháza - A vízkereszt (epifánia) ünnepe a „karácsonyi tizenketted” (tizenkét napos ünneplés) utolsó napja és a farsang kezdete. Az epifánia görög szóból ered, amelynek jelentése „megjelenés”. Ezen a napon a nyugati egyházakban három eseményt ünnepelnek: a napkeleti bölcsek (Gáspár, Menyhért és Boldizsár) látogatását a gyermek Jézusnál, Jézus gyermekkorát a Jordán folyóban való megkeresztelkedéséig és az első csodáját, amikor a vizet borrá változtatta a kánai menyegzőn.

Jézus megkeresztelkedésének emlékére a katolikus templomokban vizet szentelnek, s ebből a hívek hazavihetnek. A Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban január 6-án 17 órától ünnepélyes szentmise lesz, melynek keretében elvégzik a hagyományos vízszentelés szertartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában