Helyi közélet

2017.02.03. 13:37

A sóstói tavakon már nem biztonságos a jégre merészkedni

Nyíregyháza - Az elmúlt napokban jelentősen változott az időjárás, a hőmérsékleti csúcsértékek tartósan nulla fok felettiek, így természetesen elkezdődött a sóstói tavakon a jégréteg elvékonyodása.

Nyíregyháza - Az elmúlt napokban jelentősen változott az időjárás, a hőmérsékleti csúcsértékek tartósan nulla fok felettiek, így természetesen elkezdődött a sóstói tavakon a jégréteg elvékonyodása. A jégréteg vastagsága már messze nem éri el a biztonságos szintet, így a Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. arra kér mindenkit, hogy ne lépjenek a jégre, azt sportolási céllal ne vegyék igénybe!

Ennek megfelelően a tavak partjainak mentén az üzemeltető tiltó táblákat is kihelyezett, melyeken felhívja a figyelmet, hogy a jégre lépni tilos és balesetveszélyes! A jégen tartózkodást a 46/2001 (XII.27) BM. rendelet szabályozza.

Amennyiben valaki az itt leírtak ellenére a jégre merészkedik, úgy fokozott óvatosságot kérünk, illetve az alábbiak betartását:

  • éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ne lépjünk a jégre
  •  egyedül senki se lépjen a jégre, lehetőleg két, három fős legyen a társaság
  • ha a jég ropogása hallatszik, akkor azonnal feküdjünk hasra és kússzunk a part irányába
  • ha beszakad a jég alattunk, tárjuk szét a karunkat és próbáljunk ne a víz alá, illetve a jégfelület alá merülni, hanem megkapaszkodni a jégtakaróban és lehetőleg kimászni a jégre, majd hason kúszva a partot elérni
  • kis nedvszívó képességű ruházatot használjunk
  • mobiltelefonjaink lehetőleg maximális töltöttségi szinten legyenek
  • – Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. –

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában