Helyi közélet

2017.02.17. 16:07

„Aki kész változni és változtatni, sikeres lesz”

Nyíregyháza - Szalay Ádám hosszú éveken át az egyik kereskedelmi csatorna meghatározó személyisége volt, 2006-ban azonban gödörbe került. Akkor ismerkedett meg Jack Canfield módszerével, aminek a segítségével sikerült talpra állnia. Azóta trénerként segíti a hozzá forduló cégeket, magánszemélyeket.

Nyíregyháza - Szalay Ádám hosszú éveken át az egyik kereskedelmi csatorna meghatározó személyisége volt, 2006-ban azonban gödörbe került. Akkor ismerkedett meg Jack Canfield módszerével, aminek a segítségével sikerült talpra állnia. Azóta trénerként segíti a hozzá forduló cégeket, magánszemélyeket.

- Megkeresett egyszer egy cégvezető és elmondta, nem szeretik a kollégái, ám ennek az okát nem tudja megfejteni. Bementem vele az irodájába és alig húsz perc alatt megláttam, mi a gond. Kiderült, hogy minden e-mailje végére, amit a kollégáinak írt, felkiáltójeleket tett, paranccsá változtatva az üzeneteit. Azt javasoltam, hagyja el ezeket, néhány hét múlva pedig felhívott és megköszönte, hogy megváltozott a kollégáival való viszonya.

A problémát tehát gyorsan lehetett kezelni, de ehhez szükség volt valakire, aki kívülről szemléli az eseményeket – mesélt lapunknak egy pozitív példát a sok közül Szalay Ádám, aki évekkel ezelőtt búcsút intett a televíziózásnak, és ma már trénerként segíti a hozzá forduló vállalatokat, magánszemélyeket.

Rossz modellek ismétlődnek

– A legnagyobb világcégeket irányítók mellett is dolgoznak coach-ok, ez pedig nem véletlen. Valamennyiünk életében vannak olyan vakfoltok, amelyek megnehezítik a mindennapjainkat vagy gátolnak bennünket az előrehaladásban: mi nem látjuk ezeket, egy külső szemlélő viszont igen.

A legtöbben észre sem veszik, hogy rossz modellek ismétlődnek az életükben, ezért lépnek újra és újra ugyanabba a folyóba – kell valaki, aki ezekre rávilágít és azt is megmondja, hogyan lehet változtatni. A siker azon múlik, ki mennyire bízik magában, ki mennyire eltökélt. Volt olyan ügyfelem, aki régen lemondott már arról, hogy társat találhat, ezért eljött az egyik tréningemre. Elkezdett másként gondolni saját magára, pontosan meghatározta a jövőképét, magabiztos lett, és én voltam az első, akit egy évvel később felhívott, hogy elújságolja: férjhez megy. De említhetném azt a férfit is, aki egy tréning után tudta megszerezni a régóta vágyott jogosítványt, vagy azt az ügyfelemet, aki hosszú ideig nem mert vállalkozásba kezdeni, azóta viszont sikeres céget működtet. Aki kész a változásra, a változtatásra, és nem keres kifogásokat, sikeres lesz, Jack Canfield módszere pedig működik – kipróbáltam, ezért ajánlom másoknak is.

Egyensúly és biztos háttér

– Több mint tíz éve történt, hogy ültem egy szingapúri ötcsillagos szállodában, nézegettem a családom fényképeit, és elsírtam magam, amiért nem lehetek velük. Ott ébredtem rá, hogy én elsősorban férj és apa vagyok, és hogy a magas fizetés sem kárpótol a hiányukért. Akkor találkoztam Jack-kel, amikor elkezdtem olyan emberek után kutatni, akik hozzám hasonlóan gödörbe kerültek, akik alól kihúzták a talajt, de talpra álltak.

A módszerének köszönhetően egyensúlyba került az életem, új fejezet nyílt előttem és megfogalmazódott bennem, hogy azt a tudást, amit elsajátítottam, másoknak is szeretném átadni. Azért, hogy megtapasztalhassák, milyen megtapasztalni az egyensúlyt, biztos háttérrel élni, annak tudatában, hogy szerethetők. Sokan elindulnak ezen az úton, de az álmok megfogalmazásán csak kevesen jutnak túl. Az én feladatom segíteni őket a jövőkép meghatározásában, a célok kitűzésében, a konkrét lépések eltervezésében.

Azt tapasztalom, hogy minél nagyobb bajban van valaki, annál eltökéltebb, annál jobban akarja a változást, a siker pedig elképzelhetetlen belső hit, szorgalom és kitartás nélkül. Ez a siker kódja.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában