Helyi közélet

2017.02.25. 15:25

"Azt hiszi, mindenki ellene van" - Elítélték a Nyíregyházán vérfürdőt rendező román orvost

Nyíregyháza, Kolozsvár - Kiderült, pontosan mennyit kell várni arra, hogy kiadják Magyarországnak Dan S.-t, a nyíregyházi emberöléssel vádolt tüdőgyógyászt, hogy itt is bíróság elé állhasson. A férfit a napokban első fokot elítélte a kolozsvári bíróság fegyvercsempészet és tiltott fegyverviselés miatt.

Nyíregyháza, Kolozsvár - Kiderült, pontosan mennyit kell várni arra, hogy kiadják Magyarországnak Dan S.-t, a nyíregyházi emberöléssel vádolt tüdőgyógyászt, hogy itt is bíróság elé állhasson. A férfit a napokban első fokot elítélte a kolozsvári bíróság fegyvercsempészet és tiltott fegyverviselés miatt.

– Első fokon három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott ügyfelem – mondta a Blikknek Dan S. ügyvédje. Lucian Negrutiu. – Természetesen ez ellen fellebbezünk, így az ügy másodfokra megy majd.

Az ügyvéd azt is elárulta a Blikknek, hogy a férfi mentális állapota nagyon leromlott az utóbbi időben, minden iránt közömbös, a cellatársaival is folyton csak veszekedett, és félő, hogy ismét öngyilkosságot kísérel meg.

– Összeférhetetlen a társaival, azt hiszi, mindenki ellene van, mindnekiben ellenséget lát. Testvére és az édesanyja hetente látogatja, így van kapcsolata a külvilággal és a családdal - mondta az ügyvéd.

Forrás: blikk.hu


Nyíregyházi lövöldözés - Fegyvercsempészésért ítélték három év négy hónap börtönbüntetésre a gyanúsítottat Romániában

Kolozsvár - Fegyvercsempészésért és tiltott fegyvertartásért ítélte első fokon három év, négy hónap börtönbüntetésre a kolozsvári bíróság, a 2016. augusztus végi nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottját - írta szombaton a Maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

A romániai bíróságok portálján elérhető adatok szerint a február 17-én kimondott ítéletben a bíró három év szabadságvesztést rótt ki a fegyvercsempészés, valamint egy évet a fegyvertartásra vonatkozó szabályok megsértése miatt. A két büntetési tételt összevonta, és három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést állapított meg. Emellett az elítéltet további egy évre eltiltotta a fegyverviseléstől. Az első fokú ítélet ellen a hivatalos kiközléstől számított tíz napig lehet fellebbezni.

A Magyarországon dolgozó román orvos a gyanú szerint augusztus 31-én Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, az asszonyt megölte, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. A Kolozsváron másnap elfogott D.S.-nél a román rendőrség egy revolvert talált, amelyre nem volt engedélye, ezért eljárás indult ellene. A gyilkosságot a román hatóságok előtt beismerte.

A férfi Magyarországnak történő kiadását szeptember 2-án jóváhagyta ugyan a kolozsvári ítélőtábla, de a gyanúsított a román legfelsőbb bíróságnál fellebbezett, amely részben helyt adott kifogásainak. A kiadatásával kapcsolatos jogerős ítélet szerint D.S. addig Romániában marad, amíg jogerős döntés születik a kolozsvári perében, és - ha letöltendő szabadságvesztésre ítélik - amíg büntetését letölti, vagy elrendelik feltételes szabadlábra helyezését.

A romániai bírósági eljárás során D.S. ügyvédje arra hivatkozott, hogy Magyarország polgárai általában is ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben, a gyanúsított tettével kapcsolatban pedig "kifejezetten ellenséges" közhangulat alakult ki.

- MTI -


Nyíregyháza – Akár 10 évbe is telhet, mire kiadják Magyarországnak azt a román férfit, aki a gyanú szerint fejbelőtt egy hazáspárt tavaly augusztusban Nyíregyházán. A tüdőgyógyászt Romániában kapták el a rendőrök, a gyilkos fegyverrel az oldalán. Az orvosnak először hazájában kell felelnie a bűneiért, akár több évre is börtönbe kerülhet. A tények.hu riportja.

Nyíregyháza - Akár 10 évbe is beletelhet, mire Magyarországon bíróság elé állíthatják a nyíregyházi emberöléssel vádolt román orvost, S. Dant (54). Ennyi ideig húzódhat ugyanis az eljárás, amit tiltott fegyverviselés miatt Romániában indítottak a tüdőgyógyász ellen - derült ki a blikk.hu cikkéből.

Nyíregyháza - A nyíregyházi gyilkossággal vádolt román tüdőgyógyásznak elege van a börtönből, úgy döntött, otthon szeretne karácsonyozni - derült ki a blikk.hu cikkéből.

Nyíregyháza, Kolozsvár - Egyre zavarodottabb a gyilkossággal vádolt román orvos. A férfi állítólag csak arról hajlandó beszélni, hogy cellatársai bántalmazzák - ezt a férfi ügyvédje nyilatkozta a Tényeknek. Az előzetes tárgyalása hétfőn folytatódik, akkor azért fognak fellebbezni, hogy hazaengedjék a fogházból.

Nyíregyháza, Kolozsvár - A nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsított férfi nem hagyhatja el a börtönt, aki ellen Romániában folyik eljárás tiltott fegyverviselés és fegyvercsempészet miat­t. Ügyvédje aggódik védence elmeállapota miatt, ami elmondása alapján egyre jobban romlik - adta hírül a Blikk.

Nyíregyháza, Kolozsvár – Öngyilkos lesz a nyíregyházi házaspárt fejbelövő román orvos, ettől tartanak a börtönben. Most állandóan figyelik, mert, azt mondják, teljesen összeomlott – adta hírül a Tények.

Nyíregyháza - Az előzetes letartóztatásban lévő férfit eddig kizárólag a bíróként dolgozó öccse és az ügyvédje látogatta Kolozsváron, ám úgy tűnik, komoly döntést hoztak az orvos gyermekei - derült ki a ripost.hu cikkéből.

Nyíregyháza - Cáfolta a sajtóban megjelent híreket az a férfi, akit fejbelőtt egy román orvos a feleségével együtt Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A nyomozás miatt jelenleg nem nyilvános a tartalma.

Kolozsvár, Nyíregyháza – Ügyvédje szerint akár öt évet is várhat Magyarország arra, hogy Románia kiadja az augusztus végi nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottját – írta csütörtökön a Maszol.ro portál.

Kolozsvár - Magányosan várja az ítéletet romániai cellájában a tüdőgyógyász, aki augusztus utolsó napján kivégezte a nyíregyházi anyukát és megsebesítette annak férjét - tudta meg a blikk.hu.

Nyíregyháza - A nyíregyházi gyilkosság áldozatának öccse bízik a méltó büntetésben.

Nyíregyháza - Azt nem tudjuk, hogy mikor adják ki a román férfit, de a végtelenségig nem lehet húzni az időt.

Nyíregyháza - Már majdnem átlépte a börtön ajtaját a nyíregyházi gyilkos orvos, mikor tegnap este újból letartóztatták Romániában - adta hírül a tenyek.hu.

Bukarest – Csak a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárásának lezárulása után adják át a román hatóságok a nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsított román orvost Magyarországnak: erről szerdán hozott jogerős határozatot a bukaresti legfelső bíróság.

Bukarest – Etnikai érvekre hivatkozva próbálta meggyőzni a román legfelső bíróságot Magyarország kiadatási kérelmének elutasításáról pénteken a nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsított román orvos ügyvédje.

Nyíregyháza – Anyagilag és lelkileg is támogatná Muri Enikő az ikerpárt, akinek édesanyját és édesapját lelőtte a román orvos – derült ki a blikk.hu cikkéből. – Az énekesnő nem csak a levegőbe beszél, már elindította a folyamatot, hogy anyagilag is a támaszuk legyen.

Nyíregyháza, Máriapócs – Eltemették a Nyíregyházán fejbelőtt kétgyermekes anyukát. A gyilkosság orvos gyanúsítottja azt mondta a bíróságon: ˝Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok˝. A tüdőgyógyász hidegvérrel lőtte le a házaspárt, a nő azonnal meghalt, a férje életben maradt. A 40 éves nőt ma kísérték végső útjára a Máriapócsi temetőben – derül ki a tenyek.hu riportjából.

Nyíregyháza – „Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok” – mondta a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja a a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán.

Nyíregyháza – A pólója alá, a nadrágjába rejtette a gyilkos fegyvert a román orvos, aki fejbe lőtte a nyíregyházi házaspárt. Amikor leteperték a rendőrök, akkor találták meg, az elfogásról most újabb videót tettek közzé, azonnal mutatjuk. A lelőtt anya meghalt, az apa – úgy tudjuk – már nincs kómában, felébresztették az orvosok, de a rendőrök még nem tudták kihallgatni – derült ki a tenyek.hu riportjából.

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal tájékoztatta portálunkat, hogy több szervezet összefogásának köszönhetően őrzik az orosi gyilkosság helyszínét, ahová a hétvégén ismeretlen tettesek betörtek.

Nyíregyháza, Fényeslitke – Betörtek a lelőtt nyíregyházi család házába múlt hétvégén. Azt nem tudni, hogy mit vittek el a gyilkosság helyszínéről, de külön nyomozócsoport keresi a betörőket. Közben a gyilkos orvos falujában azt mondták a Tényeknek a helyiek, hogy a férfi rendszeresen verte a feleségét, miután elköltöztek. Az orvos az üres házba vitte a szeretőit – derült ki a tenyek.hu riportjából.

Nyíregyháza – Betörtek abba a nyíregyházi családi házba, ahol a múlt héten egy román állampolgár rálőtt egy házaspárra, amelynek tagjai közül a nő a helyszínen meghalt, a férfi pedig életveszélyes sérüléssel került kórházba – erősítette meg a helyi sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI megkeresésére.

Nyíregyháza – Csaknem egy hét telt el az orosi tragédia óta, de még mindig sok a megválaszolatlan kérdés. A meggyilkolt családanya korábban a Jósa András Oktatókórházban dolgozott, egykori kollégái segítőkész embernek ismerték, aki a munkáját odaadással, emberséggel végezte.

Nyíregyháza – A nyíregyházi feketepiacról szerezte be a gyilkos fegyvert Dan S., a gyilkos orvos – derül ki a Borsonline cikkéből. – Az emberölés gyanúsítottja az Evz.ro portálnak árulta el, hogy a nyíregyházi piacról vásárolta a fegyvert, amivel agyonlőtte R. Máriát, és az asszony férjét, Lászlót. Állítása szerint Nyíregyházán bárki könnyedén hozzájuthat a fegyverhez.

Nyíregyháza – Továbbra is az életéért küzd az a nyíregyházi férfi, akit a feleségével együtt az ikergyerekeik szeme láttára lőttek fejbe öt nappal ezelőtt.

Kolozsvár – Még nem tudni, mikor adják át a magyar rendőrségnek a Kolozsváron letartóztatott román orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy Nyíregyházán megölt egy nőt, majd rálőtt annak férjére is.

Nyíregyháza – Megsajnálta a gyerekeket, ezért nem lőtt rájuk – úgy tudjuk, ezt mondta a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja.

Nyíregyháza – Beismerte a román bíróságon a gyilkosságot az orvos, akit azzal gyanúsítanak, hogy ikergyerekei szeme láttára lőtt rá egy házaspárra Nyíregyházán.

Bukarest – Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Nyíregyháza – Feltehetőleg előre eltervezte a gyilkosságot a sátoraljaújhelyi román tüdőgyógyász főorvos, ugyanis egy hónapos szabadsága első napján utazott Nyíregyházára – írja a Magyar Nemzet Online.

A lövéseket halló és a házba elsőként belépő szemtanút szörnyű kép fogadta, de a férfivel még tudott beszélni.

Nyíregyháza – Európai elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség a Nyíregyházán elkövetett emberölés feltételezett elkövetőjét.

Nyíregyháza – Kamera elé állt az a férfi, aki megtalálta a családi házban lelőtt nőt és sebesült férjét. A férfi a Nyíregyházi Televíziónak nyilatkozott, állítása szerint biciklivel ment az utcán, amikor látta, hogy egy férfi kerékpárral megérkezik a házaspár házához.

Egy féltékeny, visszautasított orvos lehet az, aki felelős a nyíregyházi házaspár lelövésért. A külföldi orvos évek óta Magyarországon praktizál. A rendőrség továbbra is keresi az 54 éves román állampolgárságú férfit. A nyíregyházi lövöldözésben egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült, az Oros felé eső Friss utcában. A meglőtt orosi férfi életben van, fejlövéssel operálták szerdán este.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, a képen látható S. Dan 54 éves román állampolgár 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra.

Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült, az Oros felé eső Friss utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában