Helyi közélet

2017.02.16. 13:58

Bárki jelentkezhet az ingyenes szűrésekre

Nyíregyháza - Komplex, ingyenes szűrővizsgálatot szervez a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság támogatásával a 100 Éves Patika és dr. Agárdy Miklós háziorvos.

Nyíregyháza - Komplex, ingyenes szűrővizsgálatot szervez a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság támogatásával a 100 Éves Patika és dr. Agárdy Miklós háziorvos.

– Örömmel álltunk a kezdeményezés mellé, hiszen ritka, hogy egy háziorvos ingyenes szűrővizsgálatot szervezzen, s így hívja fel az emberek figyelmét a megelőzés fontosságára – mondta Csikós Péter, az alapellátási igazgatóság vezetője. Hozzátette: a vizsgálatokon nemcsak a háziorvos praxisába tartozók, hanem minden nyíregyházi lakos részt vehet, illetve arra bejelentkezhet.

Stressz-szűrést is végeznek

A Hatzel téri 100 Éves Patikában kialakított rendelőben a programsorozat február 17-én, pénteken indul. Dr. Agárdy Miklós háziorvos és szakszemélyzete általános egészségfelmerésre, többek között vércukor, koleszterin és vérnyomásmérésre várja a lakosságot 10 és 16 óra között, az ingyenes vizsgálatokat érkezési sorrendben végzik a szakemberek.

Az ingyenes „lendület” szűrőprogram február 24-én, pénteken folytatódik, akkor csontsűrűség mérést végeztethetnek azok, akik kíváncsiak csontjaik állapotára. A vizsgálatra elsősorban 50 év feletti nők és 60 év feletti férfiak jelentkezését várják.

Az alkaron végzett fájdalommentes DEXA méréshez előjegyzés szükséges. Akárcsak a március 24-ei érszűkület vizsgálatra, ami elsősorban az ötvenedik életévüket betöltötteknek, illetve a dohányosoknak javasolt.

A sorozat április 21-én, pénteken zárul: dr. Derkács Mária pszichiáter szak­orvos – előzetes bejelentkezés után – önkitöltős tesztírásra és stressz-szűrésre várja az érdek­lődőket. Az előjegyzési igényeket a 100 Éves Patika éjjel–nappal hívható 42/780–260-as telefonszámán várják.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában