Helyi közélet

2017.02.22. 14:57

Fehér asztalnál beszélgettek a vállalkozók

Mátészalka - A rendezvény kiemelt témája az egészség és annak védelme volt.

Mátészalka - A rendezvény kiemelt témája az egészség és annak védelme volt.

Harmadszor invitálta vacsorára pénteken dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere a város legtöbb iparűzési adót fizető vállalkozásainak vezetőit a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Szalkay László termébe. A településvezető megköszönte a cégek együttműködését, segítségét, társadalmi szerepvállalását. Elmondta: Mátészalka idei költségvetése sem lehetne ilyen kiegyensúlyozott a vállalkozások több mint 900 milliós iparűzési adója nélkül. Elismerését fejezte ki foglalkoztatásukért, fejlesztéseikért, támogatásaikért.

– A városi sportnak, egyesületeknek, alapítványoknak, intézményeknek nyújtott támogatás, a Fényes Napok szponzorálása nagyon jelentős segítség. A legfontosabb azonban, hogy a település és a vállalkozások között az eltelt három év alatt párbeszéd alakult ki – mutatott rá dr. Hanusi Péter, aki a város jegyzőjével, dr. Takács Csabával adta át az önkormányzat alapította Mátészalka Város Kiváló Vállalkozása díjakat a Hoya Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt.-nek és a Grillázs Kft.-nek.

A rendezvény kiemelt témája az egészség, az egészségvédelem volt. Tóth István, a Hoya Zrt. elnök-vezérigazgatója bemutatta a cég prevenciós programjait, a dolgozók egészsége érdekében tett intézkedéseket. Vágó Attila, a Szatmár Optikai Kft. logisztikai igazgatója a szervezett egészségvédelemre, a valódi segítésre, a megelőzésre hívta fel a figyelmet.

A kórházak együttműködése

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Beregi Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a több mint ötezer főt foglalkoztató intézmény működésének bemutatásán túl felajánlotta a kórházak együttműködését, és kérte a cégeket az egészségügyi intézmények támogatására.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában