Helyi közélet

2017.02.17. 16:43

Kijevvel kacérkodik Gigi a nyíregyházi divattervező ruhájában

Nyíregyháza - Aki megnyeri A Dalt, világgá kürtölheti a diadalt. Nyolcan esélyesek arra, hogy Magyarországot képviseljék a 62. Eurovíziós Dalfesztivál májusi, kijevi döntőjében. Radics Gigi a nyíregyházi divattervező, Rabócsi Renáta ruhakölteményében lép színpadra – a végső győzelem reményében.

Nyíregyháza - Aki megnyeri A Dalt, világgá kürtölheti a diadalt. Nyolcan esélyesek arra, hogy Magyarországot képviseljék a 62. Eurovíziós Dalfesztivál májusi, kijevi döntőjében. Radics Gigi a nyíregyházi divattervező, Rabócsi Renáta ruhakölteményében lép színpadra – a végső győzelem reményében.

– Onnan az ismeretség, hogy beajánlottak neki. Megnézte a munkáimat, aztán személyesen is találkoztunk, és ezután döntötte el, hogy velem szeretne együtt dolgozni – rántotta le a leplet a közös munkájukról Renáta.

– Először egy fotózáshoz biztosítottam neki különböző ruhákat. Azt követte az első komoly munkánk: a See It Through című dalának, a klipjéhez készítettem az öltözékét. A dal a barátságról szól, amelyet százötven fős szimfonikus zenekarral adott elő, a klipet az impozáns Iparművészeti Múzeumban forgattuk. Nagyon szép „hercegnős” ruhát szerettünk volna. Az első inspirációnk Cinderella volt. A gyönyörű alapanyaggal az volt a gond, hogy rettenetesen nehéz az általunk elképzelt mennyiségben. A szoknyát hatalmasra terveztük, ezért speciális alsószoknya abroncsot kellett készíteni hozzá. Teljesen készen egyáltalán nem lehet kapni akkora abroncsot, amivel ekkora szoknyaméretet el lehet érni, illetve a szoknya súlyát sem bírják megtartani. Végül látványos showruhát készítettünk, ami hosszútávon szinte viselhetetlen, ugyanis közel 30 kilós. Gigi saját parfümjének a reklámfilmjéhez is ezt a ruhát használtuk. A Dal című műsorhoz szintén ezt a koncepciót választottuk: a fehér szín a tiszta, önzetlen barátságot szimbolizálja.

Az első elődöntőből Kanizsa Gina a Fall Like Rain című dallal, Pápai Joci az Origóval, Radics Gigi a See It Through című számmal és a Soulwave a Kalandor című szerzeménnyel került a döntőbe. A második elődöntőből Tóth Gabi&Freddie Shuman feat. Lotfi Begi Hosszú idők című, népzenei ihletésű popdalával, a Leander Kills metálos, rockos számával, az Élettel, Zävodi+Berkes Olivér produkciójával, a #háttérzajjal, és a Kállay Saunders Band a Seventeen című dallal jutott a fináléba.

A Dal 2017 döntőjét február 18-án, szombaton rendezik, a győztes reprezentálhatja Magyarországot az idei, immár 62. Eurovíziós Dalfesztiválon május 9-13-ig Kijevben. A műsort este fél nyolctól a Duna Televízió élőben közvetíti. Eldől, hogy Rabócsi Renáta ruhakölteménye útra kelhet-e az ukrán fővárosba.


A nyolc döntős dal meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. A pontszámok összesítése után derül ki, melyik négy előadó és dal jut a végső fázisba. Rájuk ezt követően a nézők mobilapplikáció segítségével, sms-ben vagy a mediaklikk.hu/a-dal weboldalon szavazhatnak. A legtöbb voksot kapó versenyző nyeri A Dal 2017-ot és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben.

A Dal 2017 döntőjében két extra fellépő lesz. Egyikük Freddie, aki Pioneer című dalával tavaly nyert, a másik pedig Molnár Ferenc Caramel, a zsűri egyik tagja. Caramel 2012-ben maga is indult A Dal első szériájában és a legjobb négyig jutott.

A közmédia A Dal című showműsorát hatodszor rendezték meg, az elmúlt években a Compact Disco, ByeAlex, Kállay-Saunders András, Csemer Boggie és Freddie győzött.

Az idei dalválasztó műsor szakmai zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Pierrot zenei producer és előadó; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, dalszerző szerepel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában