Helyi közélet

2017.02.22. 08:31

Legendák földjére léptek a dögei diákok

Döge, Kisvárda - A dögei Ölbey Irén Általános Iskola alsó tagozatos tanulói közül harmincan vettek részt azon a múzeumpedagógiai foglalkozáson, melyet Szarvas Mónika tanárnő vezetett a kisvárdai Rétközi Múzeumban.

Döge, Kisvárda - A dögei Ölbey Irén Általános Iskola alsó tagozatos tanulói közül harmincan vettek részt azon a múzeumpedagógiai foglalkozáson, melyet Szarvas Mónika tanárnő vezetett a kisvárdai Rétközi Múzeumban. Megismerkedtek az állandó kiállítás anyagával, melyben több dögei vonatkozású tárgyat is felfedezhettek.

Azt követően Szent László király életéről láthattak interaktív mesés vetítést, majd maguk is elkészíthették, illetve eljátszhatták a lovagkirály legendájának egy jelenetét bábszínház formában. A múzeum és az iskola közös pályázatának eredményeként a tavasz folyamán a középkori templomok megismerése, illetve kerámiatárgyak készítése is szerepel majd az érdekesnek ígérkező programban – újságolta Agárdy Sándor intézményvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában