Helyi közélet

2017.02.14. 12:33

MSZP-sajtótájékoztató: Az idén 31 milliárd forinttal jut kevesebb az önkormányzatok finanszírozására

Nyíregyháza - Máté Antal az önkormányzatok ez évi helyzetéről beszélt keddi sajtótájékoztatóján a szocialisták nyíregyházi pártirodájában.

Nyíregyháza - Máté Antal az önkormányzatok ez évi helyzetéről beszélt keddi sajtótájékoztatóján a szocialisták nyíregyházi pártirodájában. - 2010 óta folyik a tudatos átrendezése annak a - rendszerváltáskor kialakult - berendezkedésnek, amelyben a központi hatalom és az önkormányzati rendszer egymástól függetlenül működött. A feladat- és forráscsökkentés folytatódik, az idén 31 milliárd forinttal jut kevesebb az önkormányzatok finanszírozására – foglalta össze a Baloldali Önkormányzati Közösség megyei elnöke. - Emellett sok területen nőttek a kiadások; ezek közül a legjelentősebb a bérköltség növekedése, amire a központi költségvetésből nem jut fedezet. Ráadásul a legtöbb településen csökken a szociális kiadásokra fordítható összeg, tovább növelve a társadalmi feszültségeket. Az átláthatóságot illetően sem jobb a helyzet: az önkormányzatok léte attól függ, hogy az év végi támogatásosztáskor melyik mennyit kap, persze a kormányzattal ápolt viszony függvényében – ismertette aggályait Máté Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában