Helyi közélet

2017.02.01. 07:22

Nincs minden rendben a nyíregyházi víztoronnyal - A lehető leggyorsabban javítják

Nyíregyháza - Két hete múlt, hogy beszámoltunk olvasóinknak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történtekről, amikor Göncruszkán a nagy hideg miatt szétfagyott egy víztorony.

Nyíregyháza - Két hete múlt, hogy beszámoltunk olvasóinknak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történtekről, amikor Göncruszkán a nagy hideg miatt szétfagyott egy víztorony. S bár akkor a Nyírségvíz Zrt. vízellátási üzemvezetője megnyugtatta olvasóinkat, hogy a cég üzemeltetési területén csekély az esélye annak, hogy ilyesmi előfordulhasson, szemfüles fotóriporterünk a napokban felfedezte, hogy valami talán nincs rendben a nyíregyházi Szarvas utcai víztoronnyal se. Lencsevégre kapta, amint jégcsipke jelent meg a létesítmény bordáinak egyikén.

Azonnal a szolgáltatóhoz fordultunk, ahol ezúttal Rotter Gábor nyíregyházi víz­ellátási üzemvezető adott tájékoztatást. A szakember elmondta, hogy a problémáról tudnak, és a megoldás is megvan.

A lehető leggyorsabban javítják

– Valóban észleltünk egy elenyésző szivárgást a nyíregyházi Szarvas utcai víztoronynál, de olyan meghibásodásról van szó, amely a szolgáltatás zavartalanságában nem okozhat fennakadást. Tudni kell, hogy egy nagy becsben tartott, de meglehetősen régi, 50 évesnél is idősebb objektumról van szó, amely eddig kitűnően szolgálta a várost. Látva a nem várt helyzetet, a lehetőség szerinti leggyorsabb módját választottuk a szivárgás felszámolásának, ugyanis felfedezve a hibát, azonnal megállapodtunk a helyreállítási munka elvégzéséről a javításra már készen álló vállalkozóval.

– Ígéretük szerint, amint beköszönnek a fagymentes nappalok, alpin-technikával 1–2 napon belül eltömítik egy ivóvízre ártalmatlan injektáló anyaggal az összes sérülést a szivárgás környezetében, a probléma akár a hét végére megoldódhat. Természetesen nyomáseséstől és vízhiánytól sem addig, sem pedig azután nem kell tartania a fogyasztóinknak – tette egyértelművé Rotter Gábor.

KM


Nyíregyháza - A napok óta tartó hideg nyomán nem meglepő, ha mindenhol jégpályával találkozunk. Egy olvasónk viszont olyan jelenségre hívta fel a figyelmet, ami több lehet mint látványosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában