Helyi közélet

2017.02.24. 16:48

Nyírmadán is égettek kisze-bábot

Nyírmada - A Nyírmadai Napsugár Óvodában nem bíztuk a véletlenre a télűzést: hangos csörömpöléssel, dobolással, tavaszváró mondókákkal, dalokkal elevenítettük fel a "kisze-báb" égetésének népszokását.

Nyírmada - A Nyírmadai Napsugár Óvodában nem bíztuk a véletlenre a télűzést: hangos csörömpöléssel, dobolással, tavaszváró mondókákkal, dalokkal elevenítettük fel a "kisze-báb" égetésének népszokását. A gyerekekkel közösen készített „kisze-báb”-ot énekelve vittük körbe az óvoda udvarán, majd csörgődobokkal, kereplővel, hangos zajkeltőkkel adtuk a természet tudtára kívánságunkat: „….dideregtünk eleget, várjuk már a meleget!” A különleges eseményre a „Mocorgó Gyerekház” gyerekeit és szüleiket is vendégül láttuk. Mindannyian reméljük, hogy a kisze-báb füstjével együtt eltűnik az a sok rossz dolog, amit papírokra írva a tűzbe dobtunk (betegség, szomorúság, fájdalom stb.) s végre a hideg tél helyett hamarosan beköszönt a tavasz.

- Rebák Tiborné óvodapedagógus -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában