Helyi közélet

2017.02.01. 14:44

Pályázhatnak a civilek a 25 millió forintos alapra Nyíregyházán

Nyíregyháza - Huszonöt millió forintos alapot nyit meg az önkormányzat.

Nyíregyháza - Huszonöt millió forintos alapot nyit meg az önkormányzat.

Zsúfolásig megtelt a Váci Mihály Kulturális Központ konferenciaterme a Civil Konferencia apropóján szerda délután. A megyeszékhely önkormányzata, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Nyíregyházi Civil Fórum, a Szent Imre Katolikus Szülők Egyesülete és a Fiatalok Kulturális Szövetsége szervezésében tizenegyedszer tájékoztatták az érdeklődőket az aktualitásokról.

Tizennyolc esztendeje, 1999-ben 27 szervezet összefogásával jött létre a Nyíregyházi Civil Fórum, amelynek mintegy kétszáz aktív tagja van.

– Azzal a céllal alakult meg a fórum, hogy a megyeszékhely közigazgatási területére bejegyzett, aktívan működő civil szervezetek együttműködéséhez, közös érdekérvényesítő szerepéhez keretet adjon – jegyezte meg Petneházyné Bugán Magdolna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság elnöke, amely a Nyíregyházi Civil Fórum befogadó szervezeteként gondoskodik a fórum adminisztratív feladatairól (nyilvántartások vezetése, meghívók elkészítése, postázása, média értesítése), a fórum helyszíneinek megszervezéséről, a fórum munkáját segítő programok megvalósításáról. Beszédében megemlítette, hogy az elmúlt évben aktív részt vállaltak a civilek például a Nyugdíjas Ki Mit Tud?, a Hello Nyíregyháza, az ifjúsági konferencia, a városnapi rendezvények, a Tirpák Nap és a karácsonyi műsor sikeres lebonyolításában.

Dr. Kondra Laura, a NEA Nemzeti Összetartozás Kollégium elnöke a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásainak változásairól számolt be a közel száz megjelent civilnek, akik hasznos információkkal gazdagodtak február első szerdáján.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés biztosítja a 25 millió forintos alapot a civileknek.

– Ettől persze jóval többről van szó, hiszen más csatornákon is támogatjuk a civil szervezeteket. Ez a fórum kiváló alkalom arra, hogy tisztában legyenek az érintettek az idei önkormányzati pályázati lehetőségekkel. Friss hír, hogy a köznevelési, kulturális és sport bizottság kedden már jóváhagyott szabadidő-, diáksport és sportösztöndíj-pályázatokat, de természetesen ennek lesz folytatása a közbiztonsági, a szociális, az egészségügyi, a városfejlesztési és a környezetvédelmi területeken is.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában