2017.03.11. 20:25
A nap receptje: citromos borleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Figyeljünk, hogy még forrás előtt vegyük le a tűzről.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Figyeljünk, hogy még forrás előtt vegyük le a tűzről.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A citromok héját lereszeljük, majd a kifacsart levüket a borral és fél liter vízzel elkeverjük. Fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal ízesítve felforraljuk. Közben a tojások sárgáját cukorral habosra kikeverjük, majd állandó kevergetés mellett a forró, átszűrt bort lassan hozzáadjuk. A tűzre visszatéve habverővel addig verjük, amíg besűrűsödik, de nem hagyjuk felforrni. Levesszük a tűzről, és néhány percig kevergetjük, majd előmelegített leveses csészékben tálaljuk. Kemény habbá vert tojásfehérje-galuskákkal kínáljuk.
- Szabó Lajos, Nyíregyháza -