Helyi közélet

2017.03.11. 20:25

A nap receptje: citromos borleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Figyeljünk, hogy még forrás előtt vegyük le a tűzről.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Figyeljünk, hogy még forrás előtt vegyük le a tűzről.

Hozzávalók:

  • 5 dl félédes fehérbor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 3 citrom
  • kis darabka fahéj
  • 3 tojás
  • 4 ek. cukor
  • Elkészítés:

    A citromok héját lereszeljük, majd a kifacsart levüket a borral és fél liter vízzel elkeverjük. Fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal ízesítve felforraljuk. Közben a tojások sárgáját cukorral habosra kikeverjük, majd állandó kevergetés mellett a forró, átszűrt bort lassan hozzáadjuk. A tűzre visszatéve habverővel addig verjük, amíg besűrűsödik, de nem hagyjuk felforrni. Levesszük a tűzről, és néhány percig kevergetjük, majd előmelegített leveses csészékben tálaljuk. Kemény habbá vert tojásfehérje-galuskákkal kínáljuk.

    - Szabó Lajos, Nyíregyháza -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában