Helyi közélet

2017.03.28. 13:59

Az igényes kutyatartás a céljuk

Nyíregyháza - A klub ötletét kedvezően fogadták a nyíregyházi ebtulajdonosok.

Nyíregyháza - A klub ötletét kedvezően fogadták a nyíregyházi ebtulajdonosok.

Régóta ellentét van a kutyatulajdonosok és az ebet nem tartók között. Ez utóbbiak táborát zavarja, ha kutyapiszok van a parkokban, a járda melletti fűben, vagy ha áthallatszik a szomszédból az ugatás. Pár hete Nyíregyházán összefogott az ebtartók egy kis csapata annak érdekében, hogy a kutyatartás konfliktusok nélküli legyen, s valóban igazi élményt jelentsen.

Sétáltatás, futtatás

– Március elején vetődött fel, hogy hozzunk létre egy kutyás klubot, mert igény van a tulajdonosok közötti szorosabb kapcsolattartásra, a szervezett közös programokra – mondta el érdeklődésünkre Suller Gergő, a klub szellemi atyja, aki a Tokaji úti Suller tápbolt társtulajdonosa.

– Azt szeretnénk, hogy a klub tagjai jó példát mutassanak egymásnak és a többi kutyásnak. Célunk, hogy természetes szokássá váljon mindaz, ami az igényes városi kutyatartásban alapvető. Támogatjuk a tagokat abban, hogy szedjük fel mindig a kutya végtermékét, ivartalanítsunk minden nem tenyésztési céllal tartott kutyát, legyen chip bennük, legalább naponta egy órát sétáljunk az állattal közösségben, hogy a fajtatársak között lehessen. Egyaránt fontosnak tartjuk a kulturált kutyasétáltatást pórázzal és a kutyafuttatón tartózkodást póráz nélkül. Az egészséges kutyázáshoz pedig fontos a megfelelő táplálás és a parazitavédelem. Ezekkel kapcsolatosan tanácsokat és kedvezményeket is adunk.

Tárgyajándékot nyerhetnek

A klub ötletét örömmel fogadták a nyíregyházi kutyatulajdonosok, közel 400-an jelezték érdeklődésüket eddig a klub iránt a közösségi oldalon. Igényes és ingyenes tagsági igazolványt kapnak azok, akik egyetértenek ezekkel az elvekkel. A klub tagsági élete most formálódik, de mint Suller Gergő kitért rá, a tagságnak lesznek más előnyei is: például a tagok sorsolásokon is részt vehetnek, ingyenes kutyakozmetikai kezelést, tárgyajándékokat kaphatnak.

Szervezett programokban is gondolkodnak, hogy minél gyakrabban találkozhassanak egymással a klubtagok, no meg persze a hűséges kedvenceik. Akik érdeklődnek a klub iránt, a tápboltban vehetik át ingyenes tagsági igazolványukat.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában