Helyi közélet

2017.03.07. 10:22

"Egy jó embert, egy mélyen hívő keresztény embert veszítettünk el"

Nyíregyháza - Szomorúan tudatjuk, hogy 2017. március 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt barátunk, kiváló harcostársunk, a Fidesz volt megyei elnöke, Kozma Péter.

Nyíregyháza - Szomorúan tudatjuk, hogy 2017. március 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt barátunk, kiváló harcostársunk, a Fidesz volt megyei elnöke, Kozma Péter.

Politikustársunk 58 évet élt, ennyi idő adatott meg neki, hogy dolgozzon szeretett szülőfalujáért, Ajakért, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéért, hazájáért, a keresztény nemzeti értékekért, a Fideszért. Aki ismerte, tudja, hogy egy lelkiismeretes, jólelkű, a megyéért mindig tenni kész ember távozott közülünk. Fontosnak tartotta a szülőföld szeretetét, munkája során mindent megtett, hogy a régiók helyett megmaradjanak a történelmi megyék. A politikai viták hevében sem feledkezett meg soha az emberségről, haragot nem tartott, ha kellett ellenfeleinek is segítő kezet nyújtott. Bárki kérhette a segítségét bizalommal, ő legjobb tudása szerint igyekezett megoldani a problémát.

Kozma Péter 1959. szeptember 5-én született Kisvárdán. Általános iskolai tanulmányait Ajakon, a középiskolát Kisvárdán végezte. 1978-ban érettségizett, majd ezt követően felvételt nyert az ELTE Állam- és Jogtudományi karára, annak elvégzése után a Vásárosnaményi Városi Tanács Igazgatási Osztályán dolgozott. 1986 őszétől a Szamosmenti Állami Tangazdaság Főosztályvezető-helyetteseként, majd 1990 és 1998 között Nyírkáta községben jegyzőként tevékenykedett.

Politikai tevékenységét a rendszerváltás után rögtön a Fideszben kezdte, majd az 1998. évi országgyűlési választásokon a megyei lista második helyéről mandátumot szerzett. 2002-ben ismét bejutott a parlamentbe. 2006-tól 2010-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke volt, majd 2010-ben újabb 4 évre országgyűlési képviselői megbízást kapott.

2014. júliustól nevezte ki Orbán Viktor Miniszterelnök a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjává.

Kozma Pétert kétszer is a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség megyei elnökévé választották. A legnehezebb időszakban a 2001-es beregi árvíz és a 2002-es országgyűlési választások idején is helytállt. Közvetlenségével, segítőkészségével, életvidám hozzáállásával sokat adott közösségének. Egy jó embert, egy mélyen hívő keresztény embert veszítettünk el.

Isten veled Péter!

- Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete és országgyűlési képviselői -


Nyíregyháza - Szombaton váratlanul, otthonában érte a halál Kozma Péter korábbi kormánymegbízottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában