Helyi közélet

2017.03.31. 13:20

Fidesz-sajtótájékoztató: A magyar kormány javaslatai nem EU-ellenesek

Nyíregyháza - – Erős nemzetállamok egységes és egyenlő szövetsége eredményezhet erős uniót – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Petneházy Attila.

Nyíregyháza - – Erős nemzetállamok egységes és egyenlő szövetsége eredményezhet erős uniót – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Petneházy Attila. A párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a napokban elindult nemzeti konzultáció központi kérdése a függetlenség, de nemcsak nekünk, az Európai Uniónak is fontos kérdésekre kell választ találnia. A magyar kormány javaslatai nem EU-ellenesek, hanem a jobbítás szándékával fogalmazódnak meg, mert a túlközpontosított, bürokratikus vezetés és gyengülő hatáskörrel rendelkező államok nem alkothatnak erős uniót, nem adhatnak jó válaszokat többek között a migrációs kérdésre sem. A 2014-2020 közötti időszakban felhasználható uniós fejlesztési forrásokkal kapcsolatban Petneházy Attila elmondta: az előkészítés és felhasználás tekintetében hazánk az élen jár, az pedig nemzeti érdek, hogy a kis- és középvállalkozói szektor legyen a támogatások nyertese, mert ők jelentik a gazdasági fejlődés motorját, s arra az időszakra is fel kell készülni, amikor az uniós források megszűnnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában