Helyi közélet

2017.03.11. 10:47

Közelebb került Nagykároly

Ömböly - A határ két oldalán lévő önkormányzatok, baráti-rokoni közösségek együtt töltik a szabadidejüket.

Ömböly - A határ két oldalán lévő önkormányzatok, baráti-rokoni közösségek együtt töltik a szabadidejüket.

Immár negyedik alkalommal nyitják meg ma az Ömböly–Horea (Károlypuszta)–Szaniszló közötti határátkelőhelyet. Az elmúlt három szombati határnyitás eddigi tapasztalatairól számolt be lapunknak Trefán Gábor polgármester és dr. Gárdos László jegyző.

Közös rendezvények

– Az eltelt időszakban kedvező hatása volt a szombati határnyitásoknak a településünk életére. Úgy látszik, hogy nemcsak a helybeliek és a környékbeliek, hanem a határ túloldalán élők is megfogadták dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő biztató szavait, amikor közösségépítő kulturális rendezvényeket szerveznek. Nagy sikere volt ugyanis a közösen rendezett sporteseményeknek és a gasztronómiai programoknak, amelyekbe más települések is eredményesen bekapcsolódtak. Külön köszönet illeti Bagdi Sándor nyírbélteki és Orosz László piricsei polgármesterek segítőkész együttműködését a határ innenső oldalán, továbbá a határon túlról Kardosi Zoltán szaniszlói polgármester szervezőmunkáját. Szintén köszönet és elismerés illeti az Ömbölyről elszármazott és nem csak megyeszerte ismert Terdik János vállalkozót, aki személyesen kalauzolja Nagykárolyban a nyugdíjas klub tagjait.

– Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nemcsak az önkormányzatok, hanem baráti-rokoni közösségek is együtt töltik tartalmasan a szabadidejüket, minderre a határnyitásig csak nagyon körülményesen kerülhetett sor. Az első határnyitás óta információink szerint közel ezer fő lépte át az országhatárt, ami a jövőt illetően mindenképpen biztató.

– Reméljük, az elkövetkező hetekben is sokan élnek a lehetőséggel, hogy bebizonyíthassuk: igény van a határátkelőre, s nem csak a hét egy napján.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában