Helyi közélet

2017.03.16. 12:48

Mit jelent neked március 15-e?

Nyíregyháza - Borsi László még iskolás, s minden évben várja az ünnepséget. – Valamennyien ellátogattunk a múzeumba, ahol a forradalomról készült kiállítást tekintettük meg – lenyűgöző élmény volt.

Nyíregyháza - Borsi László még iskolás, s minden évben várja az ünnepséget. – Valamennyien ellátogattunk a múzeumba, ahol a forradalomról készült kiállítást tekintettük meg – lenyűgöző élmény volt. Mikó Anna nemcsak a megemlékezés, hanem a munkaszüneti nap miatt is várta március 15-ét. – Fontosnak tartom, hogy ápoljuk a hagyományokat, de azért a csonka hétnek is örülök.

Balog Mihály évekkel ezelőtt szerepelt egy színdarabban. – A márciusi ifjak egyike voltam egy megemlékezésen, így nem csak megtanultam, de át is éltem valamelyest a 1848-ban történteket.

Tóth Petra külföldön él, s igazán örült annak, hogy egy igazi magyar ünnepen érkezett haza. – Jó érzéssel tölt el úgy kilépni az utcára, hogy minden trikolórba borult – tette hozzá.

Tóth Dávid szerint ez az ifjúság ünnepe. – Március 15-e közelebb áll a fiatalokhoz, mint a többi nemzeti ünnep. Hőseink emlékére ezen a napon mind kokárdát tűzünk.

Ács Levente úgy véli, manapság az embereket egyre kevésbé érdeklik a hagyományok, veszített jelentőségéből ez az ünnep is. – Szerintem a fiatalok nem rajonganak a kötelezővé tett megemlékezésekért, de én nem tartozom közéjük. Büszkén tűzöm a szívem fölé a kokárdát.

KM-OR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában