Helyi közélet

2017.03.29. 12:34

MSZP-sajtótájékoztató: Fenntartóváltás a Zaynál - "Miért kell a terveket agyonhallgatni?"

Nyíregyháza - A környező országokban a GDP öt százalékát fordítják az oktatásra, sok nehézség forrása, hogy hazánkban ez az arány 3,5 százalék – vezette be az MSZP szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatóját Aranyos Gábor, a városi elnökség tagja, Jeszenszki András városi elnök pedig a Zay Anna Egészségügyi Szakgimnázium tervezett fenntartóváltásával kapcsolatos aggályait ismertette.

Nyíregyháza - A környező országokban a GDP öt százalékát fordítják az oktatásra, sok nehézség forrása, hogy hazánkban ez az arány 3,5 százalék – vezette be az MSZP szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatóját Aranyos Gábor, a városi elnökség tagja, Jeszenszki András városi elnök pedig a Zay Anna Egészségügyi Szakgimnázium tervezett fenntartóváltásával kapcsolatos aggályait ismertette. - Egy történelmi egyház kívánja átvenni az intézményt – szó sincs arról, hogy pártunk egyházellenes lenne, de szeretnénk tudni, miért kell a terveket agyonhallgatni, s azt is, milyen hozadéka lenne a váltásnak azon kívül, hogy majd kétszeres terhet ró a költségvetésre. Hiányoljuk a széles körű egyeztetést, problémának tartjuk, hogy csorbulhat a szabad iskolaválasztás joga – míg egy általános iskola esetében a szülőknek van választási lehetőségük, ha világnézeti vagy más okból kifogásolják a fenntartót, a Zay az egyetlen egészségügyre specializálódott intézmény a megyében. A szülők nyílt szavazáson nyilváníthatnak véleményt, azonban a számlálás ellenőrzése újabb kérdéseket vet fel – tette hozzá Jeszenszki András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában